21 Aralık 2014 Pazar

Ciltteki İzleri Silme

İnsanların ciltlerinde çeşitli kesikler kazalar sonucu olabilmektedir, bu kesiklerden sonra yapılan tedavi sonrası dikiş izleri veya kesiklerin bıraktığı izler meydana gelmektedir. Bu izler genellikle, ameliyat izi, dikiş izi, jilet izi, faça tabir edilen çizikler vb. gibi durumlardır. Bu yazımızda bu izlerin geçirilmesine dair bilgileri sizlerle paylaşacağım. 

Ameliyat ve Dikiş İzi

Ameliyat ve Dikiş İzi


Ameliyatlar için ciltte açılan kesik ameliyat sonrası dikilir. Bu tarz izlere genellikle ameliyat izi denilmektedir. Ciltteki Kesiklerden sonra yapılan dikiş iz bıraktığı için dikiş izi olarak da adalandırılır. Dikiş izleri ameliyat harici kesik, yaralanma, bıçaklanma, gibi durumlardan sonra bölgeye atılan dikişler sonrası da açığa çıkan bir iz türüdür.  Bu izler hastalık sonunda kabartı şeklinde veya bariz bir leke şeklinde iz bırakabilir. İşte bu izleri silme işlemi oldukça zaman alan bir kozmetik müdahaledir. İzlerin insan sağlığına olumsuz bir etkisi yoktur ama genellikle bedeninde iz bulunan kişiler bu izlerden rahatsız olurlar. Bu yüzdende izleri sildirmek isterler.


Dikiş ve Ameliyat İzi Sildirme Yöntemleri


İzler genellikle, lazer ve kimyasal peeling yöntemiyle silinir.  Lazerin daha hafif izlerdeki etkisi büyük izlerde çok olmadığı için bu tarz izler genellikle kimyasal peeling metoduyla silinir. Bu yöntemdeki amaç üst deriyi yakarak alttan taze deri oluşumunu hızlandırarak cildi tazelemektir. Cİldinizi kimyasal peeling asitleriyle (tca, glikolik asit, salisilik asit, laktik asit) yaktığınızda cilt deriyi yeniler ve 10-15 seans sonrası cildinizdeki izler silinir.

TCA İzleri Nasıl Siler ? 

TCA İzleri Nasıl Siler ?

Kimyasal peeling ile yapılacak iz silme işlemi için genellikle kimyasal peeling asitlerinden tca kullanılır. %40 oranında kullanılan tca ile cilt soyulur ve yeni deri oluşur, bu işlem bir seferde sonuç vermez. Genellikle ayda bir uygulanan tca %40 solüsyonla 10-15 seans uygulama yapılırsa iz ciltten tamamen yok olur. 

Ancak tca ile iz silme işlemi yapıldıktan sonra bölgenin iyi bakılması, ısı ve ışıktan korunması oldukça önemlidir. Ayrıca bölgenin bakımı için e vitamini b5 vitamini çinko oksitli pişik kremi, medacasol,  terramycin gibi kremler kullanılarak cildin hızlı iyileşmesi ve uygulama bölgesinin korunması sağlanır. 

TCA Dikiş ve Ameliyat İzi Geçirme Zararlı mıdır ? 


Tca asit ciltten ameliyat ve dikiş izi silmede güvenle kullanılabilir. Tca ile yapılacak işlem cildiniz üzerinde leke iz vb. bırakmaz. Asit üst deriyi soyar ancak cilde asit sürdükten sonra iyi bakılmaması veya  soyulma esnasında kabukları kendinizin soyması vb. durumlar yüzünden hafif izler kalabilir, bu izler de bir sonraki uygulamada geçer. Tca ile yapılacak soyma işlemleri cildin kendini yenilemesi için yüz bölgesinde (cilt lekeleri ve sivilce izleri) için doktorlar tarafından yaygın kullanılan bir asittir. Yani yüz bölgesinde bile kullanılan bu asiti, kolunuzda karnınızda bacağınızdaki izler için güvenle kullanılabilir, tca kimyasal peeling yaptırabilir veya evde kendiniz yapabilirsiniz.

Ameliyat ve Dikiş İzi Tca Kullanımı


Ameliyat ve dikiş izlerinizin olduğu bölgeye %40 tca kimyasal peeling asidini kulak çubuğu yardımıyla 2-3 defa sürdükten sonra toplamda ilk sürmeye başladığınız andan itibaren 1 dakika kadar bir süre bekletmelisiniz. Deriniz beyaz bir görünüm alacaktır. Sonra soğuk suyla yıkayarak, çinko oksit, e vitamini, b5 vitamini, medacassol kremle bir karışım hazırlayıp uygulama bölgesine sabah akşam sürülmelidir. Bölge çok geniş ve yeterince koruyamayacaksanız mikrop kapmasını engellemek için soyulma başladığında teramycin krem veya baticon da kullanabilirsiniz ama genellikle gerek kalmaz. 

Eğer istediğiniz kalınlıkta bir soyulma gerçekleşmezse asiti bir ay sonraki uygulamada zamanı biraz daha arttırarak kullanabilirsiniz. Ama her halükarda 2 dakikayı geçirmeyin. Unutmayın ki asit kullanıyorsunuz ve mümkün mertebe kontrollü kullanmaya özen göstermelisiniz.

Ameliyat ve Dikiş İzi Sildirme Fiyatı


Eğer bu işlemi lazerle yaptırırsanız 10 senas için 1500-2000 lira gibi bir ücret ödemeniz gerekir. İzleri kimyasal peeling ile sildirmek isterseniz 1000 ila 1500 lira arası bir fiyata doktora yaptırabilirsiniz. Evde kendiniz yapabilirsiniz, bunun için de tca solüsyon, kremler, vitaminler için 100 lira gibi bir rakama kendiniz yapabilirsiniz. Merak ettiklerinizi yorum kısmından sorabilirsiniz.

Konumuzla alakalı olarak, faça silme ve yara izi silme  başlıklı yazılarımıza aşağıdan ulaşabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.