4 Kasım 2013 Pazartesi

Alfa Hidroksi Asitler -AHA

Daha genç görünen, daha pürüzsüz ve daha düzgün tonlu bir cilt arayışı içindeyseniz, alfa hidroksi asidi (AHA) duymuş olabilirsiniz. Ama bir AHA nedir? Birden fazla AHA bulunduğundan, hangi alfa hidroksi asit ürününü kullanmalısınız?  Yazımızda  AHA'ların nasıl çalıştığını ve aralarındaki farkları bilirsiniz.

Alfa Hidroksi Asitler (AHA'lar) Nedir?

Alfa Hidroksi Asitler (AHA'lar) Nedir?


Alfa hidroksi asitler, düzgün bir şekilde formüle edildiklerinde, cildin en üst katmanlarını pul pul dökebilecek bir doğal ve sentetik bileşen grubudur. Bunu cilde uygulamak daha pürüzsüz görünen, daha yeni görünen ve zamanla gözle görülür şekilde daha sıkı hale gelen cilttir.  Daha genç görünmekle ilgilenen herkes , cilt bakım rutinlerine bir alfa hidroksi ürünü eklemeyi düşünmelidir.

Glikolik Asit

Tüm alfa hidroksi asitler arasında, glikolik asit altın standarttır. Çünkü en çok araştırılan ve laktik asitle birlikte, her yaş ve tüm cilt tipleri için etkileyici sonuçların en iyisidir. Glikolik asidi bu kadar özel kılan, altta daha iyi görünen cildin  ortaya çıkarmak için  cildin en üst katmanlarına nüfuz etme kabiliyetidir. Ayrıca cildi nemlendirme doğal bir yeteneği vardır, doğal nemi muhafaza etmede daha iyi hale gelmesini sağlar.  Bu yeterli değilse, tek başına veya% 5 ve üzeri konsantrasyonlarda diğer AHA'larla birlikte kullanılan glikolik asit, diğer güneş hasarı belirtilerini yumuşatırken cildin sıkılığa ve esnekliğe bakmasına yardımcı olur.

Glikolik asit şeker kamışından türetilebilse de, sentetik form cilt bakım ürünlerinde en sık kullanılan formdur, çünkü stabilize edilmesi daha kolaydır.  Glikolik asit hakkında detaylı bilgi için ; Glikolik Asit  yazımıza bakabilirsiniz. 

Laktik Asit

Laktik Asit

Laktik asit, glikolik asidin yaptığı her şeyi yapar, ancak biraz daha yavaştır çünkü biraz daha etkilidir, bu da cildin en dış katmanına nüfuz etme yeteneğini hafifçe azaltır. % 2 ve üzeri konsantrasyonlardaki topikal laktik asit cildi nemlendirebilir; tek başına veya diğer AHA'larla birlikte kullanıldığında,% 5 konsantrasyonunda bir eksfoliyan olarak çalışmaya başlar,% 5 ile% 10 arasındaki miktarlarda pul pul dökülmesi amaçlanan cilt bakım ürünleri için idealdir.  Laktik asit sütten elde edilebilse de, sentetik form cilt bakım ürünlerinde en sık kullanılır, çünkü stabilize edilmesi ve tutarlı sonuçlar alması daha kolaydır.  Laktik asit hakkında detaylı bilgi için ; Laktik Asit  yazımıza bakabilirsiniz. 

Malik Asit


Bu AHA, elmadan türetilebilir veya sentetik olarak üretilebilir; Sentetik versiyon, cilt bakımı için, glikolik ve laktik asitler için yukarıda belirtilen nedenlerden ötürü popüler bir seçimdir. Malik asit, glikolik ve laktik asitlerden daha büyük olmakla birlikte, yine de pul pul dökülme kabiliyetine sahiptir ve ayrıca antioksidan yararları sağlar. % 1 ile % 2 konsantrasyondaki malik asit, glikolik ve laktik asitlerin önderliğindeki AHA eksfoliyanlarına dahil edildiğinde iyi bir destekleyicidir - çok seviyeli bir eksfoliyasyon elde edersiniz. Genellikle tek başına kullanılmaz çünkü glikolik veya laktik asitler kadar etkili değildir.

Tartarik Asit


Tartarik asidin boyutu malik asitten daha büyüktür ve glikol asidinin neredeyse iki katıdır. Doğal olarak üzümlerde (ve kırmızı şarabın ardından gelir) oluşur, ancak aynı zamanda cilt bakım ürünlerinde tipik olarak kullanılan form olan sentetik olarak da yapılır.

Tartarik asit, kabaca glikolik veya laktik asitlerle aynı konsantrasyonlarda kullanıldığında cildi temizleyebilir, ancak diğer AHA'ların sihirlerini yapmak için ihtiyaç duydukları pH aralığının korunmasına en iyi şekilde yardımcı olur. Bazı formüllerde, AHA'nın her boyutunun katman-tabaka faydaları olduğu için daha hedefli bir soygunun sağlanmasına yardımcı olur.

Sitrik Asit

Sitrik asit çeşitli narenciye meyvelerinden gelir, ancak sentetik olarak da yapılabilir. Daha yüksek konsantrasyonlarda (yaklaşık% 10 ve üzeri) cildi temizleyebilir, aynı zamanda doğal olarak daha düşük ve cildi duyarlılaştırıcı pH2'si 2.2 olduğu için daha tahriş edici olduğu düşünülür.

Düşük miktarda sitrik asit, bir antioksidan ve bir pH ayarlayıcı olarak çalıştığı pek çok cilt bakım ürününde ortaya çıkmakta ve formülleri etkili ve nazik olmaları gereken pH aralığında tutmaktadır.

Bazı AHA ürünleri, markanın doğal AHA'lar gibi çalıştığını iddia ettiği narenciye özleri içerir. Kulağa hoş geliyor, ancak yayınlanmış araştırmaların bu tür ekstraktların cildi dökmek için yararlı olduğunu kanıtlamadı.

Mandelik Asit

Bu AHA, diğer AHA'lar kadar yaygın olarak kullanılmamaktadır, çünkü kullanımını destekleyen çok fazla araştırma yoktur. Ancak, mandelik asit göz ardı edilmemelidir; en büyük AHA'dır ve cilde daha yavaş nüfuz etme anlamına gelir ve hassas ciltler için ilgi çekici bir seçimdir.

Araştırmalar ayrıca, mandelik asidin cildi daha fazla yağ yapmaya zorlayabildiğini göstermiştir - yağlı veya kopmaya eğilimli ciltler için harika bir haber değil, kuru cilde sahip olanlar için yararlıdır.

Cilt bakım ürünlerinde mandelik asit için konsantrasyon aralıkları belirlenmemiştir. Kabuğunu soyma ve başka amaçlar için kullanma araştırması, cilt bakım ürünlerinde hiç görmediğimiz miktarların% 20 ile % 40'ı arasındadır.  Mandelik asit hakkında detaylı bilgi için ; Mandelik Asit  yazımıza bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.