24 Aralık 2014 Çarşamba

Yara İzi Silme

Çeşitli yara ve yaralanmalar sonunda cildimizde izler kalır. Bu izler çoğu zaman insanların canını oldukça fazla sıkar. Yara izi cildin yara olmasından dolayı yıpranmasıyla oluşur. Cilt kendini yenileyerek zamanla bu izleri azaltır ama daha hızlı olarak yara izlerinden kurtulmak ve büyük oranda azaltmak son derece mümkündür. Bu makalede yara izi oluşumu hakkında bilgi verilerek, izlerle nasıl başa çıkacağınızı aktaracağız.

Yara İzi Silme

Yara İzi Nasıl Silinir ? 


Cildimiz çok ince bir şekilde her ay ölü deriyi atar, sıcak suyla banyoda ovduğumuzda kir çıktı dediğimiz şey aslında ölü deridir. Yara izleri de bu zaman periyotunda oldukça hafifler ama bunun için onlarca yıl gerekir. Bu süreyi beklemek istemeyen insanlar yara izlerine kimyasal peeling yaparak yara izini silmeye çalışırlar.


Yara İzleri Silme


Eğer yara izine kimyasal peeling yaparsanız yara izleri oldukça hızlı bir biçimde silinir. Yara izi silmek için yapılan uygulama cildi soyarak cildin yenilenmesi esasına dayanır. Cildiniz soyuldukça alttan gelen deri tazelenir ve bunu yeteri kadar yaparsanız yara izleriniz derinliğine göre tamamen veya büyük oradan temizlenir. 

Yara İzi Sildirme Fiyatları

Yara izi sildirmek için lazer yaptırabilirsiniz. Lazer için 5-10 seans gereklidir ortalama 8 seansta silinir seans başı 100 ile 200 lira arası bir ücret talep edilir. Toplamda 800 ile 1500 lira civarında bir ücrete ortalama bir yara izi silinir. Eğer güzellik merkezlerinde kimyasal peeling yaptırırsanız 5-10 seans arasında kimyasal peelingle bu izler geçirilebilir yara izleri için kimyasal peeling lazere göre daha etkili sonuç verir ve ortalama 6 seansta silinebilir. 100 ile 150 lira arasında bir seans ücretine sildirebilirsiniz. Toplamda 600 lira ile 1000 lira arasında bir ücret eder. Evde kendiniz de %40 tca ile yara izini sildirebilirsiniz, asiti doa kimyadan alabillirsiniz, bu işlem için asit ücreti 40 liradır yara büyüklüğüne göre 1-2 şişe asit gider. ortalama bir yarada asit ücreti 80 lira tutar.

Yara İzi Silen Krem


Piyasada yara izini sildiği iddia edilen kremler mevcuttur ancak bu kremler etkili şeyler değilidir. Bazı uyanıklar bunun için bitkilerle krem yaptıklarını falan söylerler veya yara izi silen bitkilerle ilgili bir sürü ot çer çöp adı verilir ancak bunların hiçbirisi kimyasal peeling kadar etkili değildir. Zaten öyle yara izi silen bitkiler olsa insanlar kimyasal peelig yaptırmazlar.

Kimyasal Peelingle Yara İzi Silme

Kimyasal Peelingle Yara İzi Silme

Yara izinize %40 oranında TCA ile kimyasal peeling yapabilirsiniz. TCA peeling asiti yara izinin olduğu bölgeye sürüp 1 dakika sonra bölgeyi suyla yıkamak yeterlidir. Asiti bölgeye sürdüğünüzde 10 saniye aralıklarla 3-4 defa sürmeniz gerekiyor. Böylece asit daha etkili oluyor. Eğer cildinizde yeterli soyulma olmazsa bir ay sonra maksimum 2 dakika beklettikten sonra bölgeyi suyla yıkayın. Bölge beyazlayacaktır ve sonra bölge kahverengi olacaktır. Fakat korkmayın soyulduğunda geçecektir. TCA üst deriyi yakacağı için deri soyulacak ve alttan taze cilt çıkacak.

Cildinizde asiti kontrollü uygulayarak soyulmalara vb. bakmanız önemlidir, yani yüksek oranlı asitler uygulamayın, asiti fazla bekletmeyin. Asiti ufak alanlarda deneyerek kullanın. Cildinizin soyulmasına bakınız, ilk uygulamada 1 dakikadan fazla bekletmeyin. 

TCA Yara İzi Tedavisi


TCA asiti yara izlerine uyguladığınızda, 5 gün içerisinde soyulma olacaktır. %40 tca yara izlerinde oldukça ideal bir oran ve yara izi tedavisini hızlandırır. TCA asiti yara izinin derinliğine ve belirginliğine göre 5-6 sefer yani ayda bir olmak üzere 5-6 seans uygularsanız yara izi tedavi etmiş olursunuz. Yara izi tedavisi için ayda bir sefer tca yapacaksınız. 

Yara İzi Bakımı 


TCA uyguladıktan sonra çinko oksitli pişik kremi, medacasol krem, saf e vitamini 10 ml ve b5 vitamini 10 ml ile hazırlayacağınız merhemi soyulma bittikten sonraki 2 gün kadar sabah akşam asit uygulanan bölgeye sürmeniz yeterlidir. 


Aşağıdaki yazılarımıza da bakabilirsiniz. 


2 yorum:

  1. Kolum ic kisminda 4 tane jilet izi var. 1 ay kadar once doakimya'dan %50 tca siparis ettim. İlk seanstan 2 hafta sonra haftada 1 seans uyguluyorum 30-40 sn bekletiyorum hemen yikiyorum. Jilet izleri baya duzeldi cildimde cok diri fakat lekelenme olustu. Zannediyorum zamanla gececektir. Tavsiye edilir.

    YanıtlaSil
  2. Evde uygulayabilirsiniz tca asit

    YanıtlaSil

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.