11 Mayıs 2015 Pazartesi

Cilt Lekesine Glikolik Asit Uygulaması

Glikolik Asit  Nedir?Glikolik asit , yeniden yüzey işleme  olarak kullanılan bir tür kimyasal peelingtir. Glikolik asit kullanan kimyasal peeling, akneyi tedavi etmek, cilt rengini hafifletmek ve yaşlanma karşıtı yararları için kullanılır.  Etkili olmasına rağmen, glikolik asit diğer peeling  uygulamalarına göre farklı yan etkilere ve daha uzun iyileşme sürelerine sahip olabilir. 


Glikolik Asit  Nedir?

Glikolik asit  doğrudan cilde uygulanır ve asit, ölü cilt hücrelerinin üst tabakasını  yavaşça kırar ve altındaki yeni, pürüzsüz cildi çıkartmalarını sağlar. Aynı zamanda cildin derinliklerine de nüfuz ettikleri için, koyulaşarak daha sıkı bir cilde neden olabilirler. Ayrıca, daha dolgun ve daha genç bir cilt görünümüne yol açan kollajen üretimini artırabilir. 

Glikolik Asit yazımıza bakarak daha ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz. 



Glikolik Asit ile Cilt Lekelerine  Son 


Glikolik asit cildi temizler ve cilde nüfuz eder ve üç önemli fayda sağlar . 

Akne

Aknenin önlenmesine ve tedavi edilmesine yardımcı olabilecek peeling avantajları sağlamanın yanı sıra , gelecekte akne oluşumuna yol açacak olan gözeneklere girebilir ve sebumu kırabilir. Yapılan birçok çalışma , glikolik asit soymalarının akne vulgaris ve bununla ilişkili iltihabı etkin bir şekilde tedavi edebileceğini ve yeniden yüzeye çıkma yeteneklerinin sivilce izlerini bile düzelttiğini göstermiştir . 

Yaşlanma belirtileri

Glikolik asit kabukları yüzey yenileme işlemleri olduğundan, cildi yumuşatabilir ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltabilir. Kolajen üretimini uyarma yetenekleri de daha önemlidir ve daha canlı, daha genç görünen bir cilt sağlar. Peelingin hafifletme yetenekleri yaşlılık önleyici etkilerde yardımcı olan yaşlılık lekelerini ve güneş lekelerini ortadan kaldırabilir .  

Düzensiz Cilt Tonu

Glikolik asit  kullanımdan hemen sonra kızarıklığa ve tahrişe neden olsa da, düzgün  bir cilt oluşumuna yol açabilir. Asidin hafifletme yetenekleri çilleri, güneş lekelerini ve hiperpigmentasyonun solmasına neden olabilir. Hatta ciltte yamalar ya da gri ya da kahverengi yarayan melazmaları bile tedavi edebilir, diğer yöntemlerle tedavisi zor olabilir.   

Cilt Lekeleri için Glikolik Asit Uygulama

Cilt Lekesine Glikolik Asit Uygulaması

Glikolik asit  farklı konsantrasyonlarda bulunmaktadır. % 10 veya daha az glikolik asit içerenler evde kullanım için mevcuttur. Ayrıca dermatolog ofisinizden veya estetik uzmanınızdan,% 20-70 glikol asit içeren herhangi bir yerde bulunabilecek klinik dereceli glikolik asit kabukları alabilirsiniz.   Ofis içi tedavilerde, glikolik asit  için üç farklı seçenek vardır: hafif kimyasal peeling, orta kimyasal peelingve derin kimyasal peeling. 

İşlemden önce, doktor hastanın saçlarını veya gözlerini kapatabilir ve cildi temizleyebilir. Derin peelingler için lokal anestezi uygulanabilir ve IV ile sedatif verilebilir. İşlem sırasında, glikolik asit içeren kimyasal peeling cilde bir fırça, pamuk topuyla veya gazlı bezle uygulanır. Hafif bir soyulma sırasında bir miktar karıncalanma normaldir, ancak orta ve derin soymalar batma veya yanmaya neden olabilir. Birkaç dakika sonra, cilt temizlenir ve nötrleştiriciler orta ve derin peeling uygulanır. 

Hafif kimyasal ve orta kimyasal  peeling  , baştan sona sadece beş ile on dakika sürebilirken, uygulayıcı sıyırma işlemini yalnızca yüzeyin belirli bölgelerine maruz bırakmayı sınırlamak için uygulayacağından 90 dakikaya kadar sürebilir. Çoğu durumda, düşük konsantrasyonda glikolik asit içeren peelingle başlamak ve cildinizin uyum sağlamasına izin vermek için en iyisidir.  

Glikolik Asit Ne Sıklıkla Yapılır ? 


Glikolik asit kabukları ne sıklıkta gerektiği konusunda kesin bir cevap yoktur, çünkü bu kişiden kişiye çok değişecektir. Evde glikolik asit  , iyi tolere edildikleri sürece haftada bir kez kullanılabilir. Ofis içi soymalar, ilk tedavi sırasında ve daha hafif soymalarla başlayarak ayda bir defaya kadar kullanılabilir ve daha sonra hastanın ihtiyaçlarına ve soyulma gücüne bağlı olarak her üç veya altı ayda bir defaya geçebilir.   

Glikolik Asit Yan Etkileri

Glikolik asit  ciddi yan etkilere sahip olabilir, bu yüzden onları dikkatli kullanmak önemlidir. Evde yapılan soymalar bile çok fazla tahriş olursa ciddi tahrişe ve yanmaya neden olabilir, bu nedenle kaliteli bir ürün seçmek ve bakım talimatlarına uymak önemlidir. Hiperpigmentasyon veya cildin istenmeyen şekilde aydınlatılması da dahil olmak üzere bazı cilt renk atmaları mümkündür.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.