1 Kasım 2019 Cuma

Fenol Kimyasal Peeling Nedir ?

Fenol kabukları, en derin kimyasal peelingtir. Lekeler, ciddi kırışıklıklar ve sivilce izleri gibi daha ciddi kusurları gidermek için AHA veya TCA peeling daha derine nüfuz eder. Karşılaştırıldığında hafif kimyasal peeling ve orta kimyasal peeling , derin kimyasal  peelingin daha dramatik sonuçları vardır ve sadece tek bir tedavi gereklidir. Bununla birlikte, derin (fenol) kimyasal kabuğun geri kazanımı, daha yumuşak kimyasal peelingler ile karşılaştırıldığında uzun ve rahatsız edicidir. Ve kesinlikle dermatolog ve doktorlar tarafından yapılmalıdır !!! 

Derin Kimyasal Peeling Nedir?

Derin Kimyasal Peeling Nedir?


Fenol kimyasal peelingleri en agresif cilt peeling türüdür. Bir fenol kabuğu, ciddi güneş hasarına maruz kalan cilt, kaba kırışıklıklar, izler ve hatta kanser öncesi büyüme için etkili bir çözümdür. Bir fenol kabuğu, cildi tedavi etmek için karbolik asit kullandığından, prosedür seçilen bölgelerin tedavisi için uygun değildir. Tam yüzünde kullanılmalıdır.Fenol peelingler o kadar güçlüdür ki, yıllarca sürecek çarpıcı sonuçları elde etmek için sadece bir tedavi gereklidir. Prosedür tipik olarak belirgin bir şişlikle sonuçlandığından, hastalara derin bir kimyasal peeling geçirdikten sonra en az bir hafta evde iyileşme  tavsiye edilir.




Derin Kimyasal Peeling Adayları


Tüm hastalar ileri kimyasal peeling için aday değildir; bazı hastalara orta dereceli bir kimyasal peeling veya mikrodermabrazyon gibi başka bir cilt yenileme seçeneği ile daha iyi servis yapılır. Fenolun ağartma etkisi koyu tenli hastalar için fenol kabuğunu idealinden daha az yapar. Ek olarak, fenol kabukları çil hastaları için önerilmez, çünkü tedavi çilleri ortadan kaldırır, bu da tedavi edilen ve işlenmemiş alanların açıkça farklı görünmesine neden olur. Derin kimyasal peeling, yüzünü tonlamak  veya yüz dışındaki alanlarda cildin görünümünü geliştirmek isteyenler için uygun değildir. Bazı kalp rahatsızlıkları olan hastalar derin kimyasal peelingten kaynaklanan özel risklerle karşı karşıyadır.

Derin bir kimyasal peeling çarpıcı, uzun süreli etkileri ve olası yan etkileri nedeniyle hem hekim hem de hasta tedaviye devam etmeden önce dikkatli düşünmelidir. Bir fenol peeling  düşünüyorsanız, tedavinin sizin için uygun olup olmadığına karar vermeden önce doktorunuzla tıbbi geçmişinizi tartıştığınızdan emin olun.

Derin Kimyasal Peel Uygulaması

Derin Kimyasal Peel Uygulaması

Fenol peeling , genellikle doktorun ofisinde dikkatle izlenen koşullar altında gerçekleştirilir. Hasta sedasyon altına alınır ve bu ileri kimyasal peel ile ilişkili rahatsızlığı gidermek için lokal anestezi kullanılır. Kimyasal çözelti ayrıca cildi uyuşturan anestezi içerir.  Derin bir kimyasal peelingin tamamlanması genellikle bir ile iki saat sürer. Hasta yatıştırıldıktan sonra, kimyasal çözelti cilde uygulanır. Hasta, çözeltinin uygulanması sırasında hafif bir karıncalanma veya yanma hissedebilir.  Fenol çözeltisi cilt üzerinde uygun bir süre kaldıktan sonra suyla yıkanır ve tedavi edilen bölgeye yatıştırıcı bir merhem - genellikle petrol jölesi - uygulanır. Hastaya bakım talimatı verilir ve iyileşmeye başlamak için eve döner. 

Fenol peelinglerde kullanılan kimyasal çözelti, yeni, pürüzsüz bir cilt katmanını ortaya çıkarmak için cildin hasarlı dış katmanlarını çıkarır. Fenol kabuğuyla elde edilebilecek etkileyici sonuçlara rağmen, bu prosedürün sınırlamaları vardır. Her ne kadar derin bir kimyasal peeling cildin tonunu, dokusunu ve pigmentasyonunun yanı sıra nispeten derin kırışıklıkları da iyileştirebilse de, gevşek, sarkan cildi veya derin izleri ortadan kaldıramaz.  

Uzun Dönemli Sonuçlar

Fenol peeling düşünen herkes, tedaviden sonra yeni cildin bronzlaşamayacağının farkında olmalıdır. Bu nedenle, bir hasta derin bir kimyasal peeling geçirdikten sonra olası güneş hasarlarına karşı uygun önlemler almalıdır. Hasta tedavi edilen cildi güneşe maruz bırakmaktan kaçınmalı ve daima güneş kremi kullanmalıdır. Fenol peelinge maruz kalmaya karar verirseniz, doktorunuz size uygun güneş koruması hakkında daha fazla bilgi verebilir ve şifa süresi boyunca tedavi edilen alanı kamufle etmek için kozmetik ürünleri önerebilir. 



Daha hafif soymalar için aşağıdaki yazılarımıza bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.