17 Kasım 2013 Pazar

TCA - Trichloroacetic Asit

Kimyasal peeling, cildi canlandırmak amacıyla uygulanan kimyasal maddelerle cildin hasarlı üst kısmının "soyulması" işlemidir. Bu şekilde daha parlak, genç, temiz bir cilt görünümü kazanılır. Bu şekilde cilt adeta yeniden hayat kazanır. Kimyasal peeling amacıyla değişik kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Kullanılan maddeye göre yüzeysel, orta ve derin peeling yapılabilmektedir. Trikloroasetik asit (TCA) orta derinlikte peeling yapar. Trikloroasetik asit (TCA) yaygın kullanılan peeling maddelerinden biridir. Uygulanan konsantrasyona göre TCA ile epidermiste nekroz oluşmakta ve ardından epidermis ve papiller dermal matrixte yenilenme meydana gelmektedir. TCA, foto yaşlanma, kırışıklıklar, aktinik keratoz, melazma ve lentigo simpleks, akne skarlarında kullanılmaktadır.
TCA -  Trichloroacetic Asit Nedir ?

TCA -  Trichloroacetic Asit Nedir ? 


Trikloroasetik asit (TCA) genellikle kırışıklıkların pigmentlerdeki değişimlerin ve cilt lekelerinin tedavisinde trikloroasetik asit kullanılır. Bu asit sadece yüze değil, vücudun güneşe maruz kalmış diğer bölgelerine de ve boyunda da yararlıdır. Ağız ve göz çevresi gibi daha dar alanlarda işlem gerçekleştirildiğinde içeriğinde bu asidin bulunduğu ürünler tercih edilir. Trikloroasetik asit (TCA), %15'den % 70 arası yoğunluklarda uygulanabilir fakat genellikle orta derinlikte peeling yapmada kullanılır. Cildin yüzeyindeki ince kırışıklıklar, yüzeysel lekeler ve pigmentasyon problemleri, bazı akne problemleri TCA ile tedavi edilir. TCA ile yapılan soyma işlemlerinde sonuçlar, Fenol ile yapılanların sonuçlarına oranla daha kolay tolere edilebilir. Arzu edilen sonuçlara ulaşabilmek için birden fazla TCA ile soyma gerekebilmektedir. TCA soyma işlemi sonrasındaki iyileşme, genellikle fenol ile yapılan soyma işlemi sonrasından daha kısa bir süre almaktadır.

16 Kasım 2013 Cumartesi

Mandelik Asit

Mandelik asit peeling, glikolik asit ve laktik asit kabukları gibi , bir tür alfa hidroksi (AHA) asittir. Mandelik asit molekülleri hem glikolik hem de laktik asitinkinden daha küçük olduğu için, mandelik peeling daha az delici ve tahriş edicidir, ancak yine de hasarlı cildi tedavi etmek için çok etkilidir. Mandelik asit peeling, ilk kez yapılan kimyasal peelingler  için mükemmel bir seçimdir. Antibakteriyel nitelikleri aynı zamanda sivilce eğilimli cildi olan insanlar için onları iyi kılar. Dışardaki nazik kimyasal peelinglerden biri olduğu için Rosacea veya daha koyu ten tonları olan insanlar için güvenlidir.  

Mandelik Asit  Ne Yapar?

Peelingin gücüne (genellikle% 25) ve kaç kez yapıldığına bağlı olarak, mandelik asit ; 

  • Cildinizin yüzeyini temizler
    Mandelik Asit  Ne Yapar?
  • Cilt tonunu dengeler
  • Koyu koyu lekeler soldurur
  • Cilt pigmentasyonunu baskılar
  • İnflamatuar kistik olmayan akne tedavi eder
  • İnatçı siyah noktaları tedavi eder
  • Fotoğraflı cildi gençleştirir
  • Güneş hasarı iyileştirir ve onarır 
  • İnce çizgilerin görünümünü iyileştirir

Mandelik asit kabukları, cildinizi günlük AHA tedavisinden daha hızlı iyileştirir. Aknenin tedavisinde diğer kimyasal peeling'lerden, özellikle de başka hiçbir şeye cevap vermeyen siyah noktalardan daha faydalı olma eğilimindedirler. Ayrıca hassas cilde sahip kişiler için etkili tedavilerdir ve herhangi bir depigmentasyona neden olduğu bilinmemektedir.

9 Kasım 2013 Cumartesi

Dövme Nasıl Silinir - Lazer Tedavisi

Dövme silmek acı verici gibi göründüğü için stresli olabilir ve yaralı cilt görüntülerine yol açar. Dövmeler kendini ifade etmenin bir yoludur. Birinin düşüncelerini, isteklerini ve kişiliğini ifade eder. Ancak, dövme yaptırma kararı genellikle zorlayıcı bir şekilde alınmakta ve insanların dövme yaptırdıktan birkaç yıl sonra dövme yaptırmak istemeleri gittikçe yaygınlaşmaktadır.

İyi haber şu ki, dövmenin kaldırılması acı verici olmak zorunda değildir ve bir kez tamamlandıktan sonra cildinizin dokusunu kalıcı olarak imha etmek zorunda kalmaz. Lazerle dövme silme  hakkında bilgiler için yazımıza bakabilirsiniz.


Lazerle Dövme Silme 


Lazerler, pigment renklerini yüksek yoğunluklu bir ışık ışınıyla parçalayarak dövmeleri kaldırır. Tüm lazer dalga boylarını emen renk siyah pigmenttir, bu yüzden siyah dövmeleri çıkarmak en kolay hale getirir. Diğer renkler için, lazer dalgaları değişkendir ve sonuçları da doğal olarak öyle olacaktır. Dövmelerin kaldırılabilmesi için öncelikle bir uzmana danışılması gerekir. Birinin dövmenin yaşına, büyüklüğüne ve rengine ve ayrıca cildin rengine ve pigmentin derinliğine ne kadar bağlı olduğuna bağlı olarak birden fazla tedaviye ihtiyaç duyulabilir.

8 Kasım 2013 Cuma

Laktik Asit

Laktik asit, tezgah üstü cilt bakım ürünlerinde ve profesyonel tedavilerde kullanılan bir alfa hidroksi asittir . Günümüzde cilt bakım ürünlerindeki laktik asit sentetik olarak üretilse de sütte doğal olarak bulunur. Laktik asit, cildinizi ölü deriden arındırmak, koyu lekeleri aydınlatmak ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü iyileştirmek için kullanılır.

Laktik Asit Nedir ? 


Laktik Asit Nedir ?
Laktik asit, cilt bakım dünyasında popülerdir ve mevcut en popüler alfa hidroksi asitlerinden biridir. Tezgah üstü cilt bakımı ve kozmetik ürünlerinde ve ayrıca daha güçlü profesyonel peeling ve uygulamalarda yaygın olarak kullanılır.  Laktik asit doğal olarak süt ürünlerinde bulunur; Bu, yoğurt ve ekşi sütü kendine özgü bir tadı veren şeydir. Tarihsel olarak, süt ürünleri dünyadaki insanlar tarafından cildi yumuşatmak ve güzelleştirmek için kullanılmıştır. Kleopatra, efsanenin bize derisinin güzel görünmesini sağlamak için düzenli olarak sütün içinde yıkandığını söylüyor. Ve muhtemelen laktik asit sayesinde işe yaramıştır. Sütün içine dalmanıza gerek yok (eğer istemediğiniz sürece, süt banyoları cildinizi şımartmak için gerçekten güzel bir yoldur). Günümüzde cilt bakım ürünlerinde  kullanılan laktik asidin ezici çoğunluğu sentetik olarak üretilmektedir.

Laktik asit neden bu kadar popüler? İki ana sebepten dolayı: İlk olarak, düzenli olarak kullanılırsa ciltte gerçek bir değişiklik yaratabilir. İkincisi, cilt bakımında kullanılan daha nazik hidroksi asitlerden biridir.

5 Kasım 2013 Salı

Glikolik Asit

Glikolik asit yeni bir şey olmayabilir - cilt bakım ürünlerinde ve    kimyasal peelinglerde yaygındır - ancak herkes bunun bir rejimin parçası olarak ne kadar etkili olabileceğini bilemez. Bu şaşırtıcı malzemenin iç işleyişini öğrenin ve en acil sorunlarınızı çözmek için onu nasıl kullanabileceğinizi öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Glikolik Asit


Glikolik Asit Nedir ? 


Glikolik Asit (hidroksiasetik asit) alfa-hidroksi karboksilik asitler serisinin ilk üyesidir, yani hem asit hem de alkol fonksiyonelliği olan en küçük organik moleküllerden biridir. Glikolik Asit şeker kamışı, pancar, üzüm ve meyvelerde doğal iz bileşeni olarak bulunsa da, özel amaçlı imalat tesislerinde sentez yoluyla da üretilmektedir. Glikolik Asit çok esnek bir üründür, bu sayede birçok son kullanıcı için farklı form ve kalite derecesinde bulunabilmektedir. Glikolik Asit, çok geniş bir uygulama yelpazesi için ideal bir ürün olmasını sağlayan bir dizi özelliği birleştirmektedir. 

4 Kasım 2013 Pazartesi

Alfa Hidroksi Asitler -AHA

Daha genç görünen, daha pürüzsüz ve daha düzgün tonlu bir cilt arayışı içindeyseniz, alfa hidroksi asidi (AHA) duymuş olabilirsiniz. Ama bir AHA nedir? Birden fazla AHA bulunduğundan, hangi alfa hidroksi asit ürününü kullanmalısınız?  Yazımızda  AHA'ların nasıl çalıştığını ve aralarındaki farkları bilirsiniz.

Alfa Hidroksi Asitler (AHA'lar) Nedir?

Alfa Hidroksi Asitler (AHA'lar) Nedir?


Alfa hidroksi asitler, düzgün bir şekilde formüle edildiklerinde, cildin en üst katmanlarını pul pul dökebilecek bir doğal ve sentetik bileşen grubudur. Bunu cilde uygulamak daha pürüzsüz görünen, daha yeni görünen ve zamanla gözle görülür şekilde daha sıkı hale gelen cilttir.  Daha genç görünmekle ilgilenen herkes , cilt bakım rutinlerine bir alfa hidroksi ürünü eklemeyi düşünmelidir.

3 Kasım 2013 Pazar

Kimyasal Peeling Nedir ?

Kimyasal peeling , ciltte meydana gelen bazı sorunları cildin yenilenmesini sağlayarak iyileştirmesi için yapılan işlemdir. Bu tedavide cilt katmanlarını soyan  kimyasal bir çözelti uygulanır . Yeni cilt genellikle eski ciltten daha pürüzsüz ve daha az buruşuktur. Bu işlemin nasıl yapıldığı ve size ne gibi bir maliyeti olduğu hakkında aşağıdaki makale de bilgiler yer almaktadır. 

Kimyasal Peeling Hangi Cilt Yüzeyine Uygulanır? 

Kimyasal Peeling Nedir ?

Yüz, boyun veya ellerde kimyasal peeling yapılabilir. Ayrıca kimyasal peelingle;  
  
  • Göz altındaki ve ağız çevresindeki ince çizgileri azaltın.
  • Güneş hasarı ve yaşlanma sonucu oluşan kırışıklıkları tedavi edin
  • Hafif izlerin görünümünü iyileştirme
  • Bazı akne türlerini tedavi edin
  • Hamilelik veya doğum kontrol hapı almaktan kaynaklanan yaşlılık lekelerini, çilleri ve koyu lekeleri (melazma) azaltın
  • Cildin görünüşünü ve verdiği hissi iyileştirin 
  • Güneş hasarı peeling işlemi sonrasında iyileşebilir.

Kimyasal bir peelingin ardından , cilt güneşe karşı geçici olarak daha hassastır, bu nedenle her gün güneş koruyucu kullamak gerekir . Etikette "geniş spektrumlu" yazması gerekir, yani güneşin UVA ve UVB ışınlarına karşı korur. Ayrıca, fiziksel bir güneş kremi olmalı ve SPF 30'un üzerinde olmalıdır. Güneşte geçirdiğiniz zamanı, özellikle sabah 10 ile öğleden sonra 2 arasındaki saatleri sınırlayın ve geniş kenarlı bir şapka takın.



UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.