5 Kasım 2013 Salı

Glikolik Asit

Glikolik asit yeni bir şey olmayabilir - cilt bakım ürünlerinde ve    kimyasal peelinglerde yaygındır - ancak herkes bunun bir rejimin parçası olarak ne kadar etkili olabileceğini bilemez. Bu şaşırtıcı malzemenin iç işleyişini öğrenin ve en acil sorunlarınızı çözmek için onu nasıl kullanabileceğinizi öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Glikolik Asit


Glikolik Asit Nedir ? 


Glikolik Asit (hidroksiasetik asit) alfa-hidroksi karboksilik asitler serisinin ilk üyesidir, yani hem asit hem de alkol fonksiyonelliği olan en küçük organik moleküllerden biridir. Glikolik Asit şeker kamışı, pancar, üzüm ve meyvelerde doğal iz bileşeni olarak bulunsa da, özel amaçlı imalat tesislerinde sentez yoluyla da üretilmektedir. Glikolik Asit çok esnek bir üründür, bu sayede birçok son kullanıcı için farklı form ve kalite derecesinde bulunabilmektedir. Glikolik Asit, çok geniş bir uygulama yelpazesi için ideal bir ürün olmasını sağlayan bir dizi özelliği birleştirmektedir. 



Glikolik Asitin Faydaları

  • Glikolik asit'i, yüksek yüzdelerin cilt tedavileri için çok etkili olması nedeniyle (güvenli ve uygun şekilde yapılırsa!) birçok  kullanımı hassas ciltlerde bile güvenlidir. 
  • Glikolik asit günlük cilt bakım ürünlerimizde tahrişe neden olmadan kullanılabilir. Bu özellikle yüzün yıkanması ve temizleyicileri için glikolik asit ile popülerdir ve temizlik rutininizin ilk aşamasından gençleştirici faydalar sağlar.
  • Bitkilerden elde edilen - örneğin şeker kamışı, ananas ve şeker pancarı - botanik özellikleri, P soriasis, Melasma ve Seborrheic keratoz gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı olur
  • Glikolik asit pul pul dökme ve cildi eksfoliye etmede idealdir, ölü hücrelerin en dış tabakasını etkili bir şekilde ciltten temizleyerek cildi daha parlak gösterir.
  • Glikolik asit içeren ürünler, ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi yara izi, cilt rengini ve yaşlanma belirtilerini tedavi etmek için sıklıkla kullanılır. 
  • Su moleküllerini havadan cilt dokusuna aktarabilir, kaybolan nemi yenileyebilir. Bu onu düşük güçlerde kullanıldığında nemlendiricilerde etkili bir bileşen yapar.

Araştırmalar, glikolik Asit cilt bakımının, cildi dolgunlaştırmak için mükemmel olan kollajen üretimini artırmaya yardımcı olduğunu göstermektedir . Kolajen cilt dokusunun sağlam kalmasına ve kırışmaya karşı koymasına yardımcı olan hayati bir yapısal proteindir. Düşük güçlerde, yaşlanmayı geciktirici nemlendiricilerin veya yüz maskelerinin alışverişine gelince dikkat edilmesi gereken en önemli bileşen, cildinizi dolgunlaştırmak, yumuşatmak ve yenilemek için idealdir:

Glikolik Asit Ciltte Nasıl Çalışır ? 


Cildin üst tabakası ile reaksiyona girerek sebumu ve hücreleri birbirine bağlayan diğer maddeleri çözerek parçalara ayırır. Küçük moleküllerden oluşan cilde derin ve kolay bir şekilde nüfuz edebilir. Bu ince çizgileri, sivilce, siyah nokta, donukluk, yağlılık ve düzensiz doku tedavisi için en etkili kılar.
Ölü cilt hücreleri daha pürüzsüz, daha parlak ve daha genç görünen bir cilt ortaya çıkarır.  


Farklı AHA ( alfo hidroksi asitler )  hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir. 

3 yorum:

  1. Günlük kullanım için gliokolik asitle hazırlanan yaglı ciltler için örnek bir tonik tarifi paylaşabilirmisiz teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Meraba ben doa kimya dan 25 glikolik asit aldım ve cildime sürdüm bugün 3.gün ve hiçbi deisiklik yok bir birbuçuk dakika beklettim sadece hafÍF bi yanma oldu hemen geçti ama ne renk deisikligi var nede baska bisey olduğu gibi görünüyor acaba fazlami bekletmeliydim tekrar yapsam bi sorun olurmu

    YanıtlaSil

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.