24 Aralık 2014 Çarşamba

Faça İzi Silme

Gençlik yıllarında özellikle ülkemizde arabesk dinleyerek kolunu ve göğsünü çizmek oldukça yaygın bir davranıştı. İşte bu çiziklere faça veya faça atmak denirdi. Esasen argoda faça denen bu izler bıçak yarası veya yüzde düşme ve darbelerden dolayı meydana gelen izlere de denir. Aslında buna scar yani skar denilir. Çeşitli yara izleri için de faça diye bir tabir kullanılır bu izler içinde kaş patlaması vb. sayılabilir. Fakat bu izler daha sonra gençler için gelecek yaşamlarında sıkıntı olabilmektedir. Bu makalede bu izleri nasıl geçireceğiniz ve nasıl en aza indirebileceğiniz hakkında bilgiler yer almaktadır. 
Faça İzi Nedir ?

Faça İzi Nedir ? 


Jilet veya sert cisimlerle cilt üzerinde açılan derin yaralardır. Büyük çoğunluğu zamanla düzelir veya çok belli olmaz, ama jilet derin atılırsa cilt altındaki yara sırasında bölgede kollajen ve elastin tabakası zarar görür, yırtılan bu tabakalardan dolayı ciltte beyaz bir iz kalır işte buna faça izi denir. Bazı izler düz bazı izler daha kabarık olurlar. Mantık olarak ameliyat izi ile benzerlik gösteren izlerdir.

Faça İzi Sildirme

Faça veya jilet izinden dolayı oluşan izler silinebilir izlerdir. Bunun için genellikle kimyasal peeling yapılır. Kimyasal peelingle cildin soyulması sonrasında cilt kendisini yeniler. bu işlem ayda bir belli periyotlarla tekrarlanırsa 10-15 seansta faça izleri tamamen silinir.

Faça İzi Silme Fiyatları

Faça izi silmek için güzellik merkezleri, veya uzman doktorlarda kimyasal peeling yaptırabilirsiniz. Aynı işlem için lazer tedavisi ile de geçirilir. Lazerle faça izi sildirmek seans başı 150-300 lira arası ücretler istenir bu da 10 seansta 1500- 3000 lira arası bit tutar çıkar. Faça izini kimyasal peelingle sildirmek isterseniz 100 ile 200 lira arasında ücretler istenir seans başı bu da toplamda 1000 lira ile 2000 lira arası bir fiyat tutar. Tabi bu görece ufak bölgeler için rakamlardır. Daha geniş alanlar için fiyat oldukça yükselir. Faça izini evde kendiniz de silebilirsiniz. Bunun için TCA asit almanız gerekir, doa kimya sitesinden alabilirsiniz.

Faça İzi Nasıl Silinir

Koldaki faça izleri göğüsteki faça izlerine göre daha kolay silinir. Çünkü koldaki faça izi kısa çizgilerdir. Göğüste ise daha uzun çizgiler şeklinde olur. Faça izlerini silmek için genellikle %40 ve üzeri TCA kullanılır. Esas adı Trikloroasetik Asit olan TCA kullanılarak faça izleri silinir.

Faça İzi İçin TCA Uygulaması


Kollarda bulunan faça izleri için %40 TCA faça izlerinin üzerine 3-4 defa faça izinden daha ince bir şeyle sürülür. Eğer izler göğüs bölgesindeyse %30 tca kullanın göğüs derisi çok hassastır, ayrıca kaşlardaki izler içinde maksimum %25 tca kullanılmalıdır çünkü  kaş bölgesi de hassastır. Bu işlemi bütün izlerin üzerine ayrı ayrı yapılmalıdır, faça veya iz çoksa 3-4 iz veya façaya uygulama yapıp asiti yıkadıktan sonra diğerlerine yapabilirsiniz. Asiti cildin üzerinde ilk uygulamada 2 dakikadan fazla bekletmemelisiniz. Uygulamadan sonra soyulma 1 haftada olacaktır, eğer yeterli soyulma olmazsa yani cildiniz tepkime vermezse bir sonraki uygulamada bekleme süresini arttırabilirsiniz. Ama 5 dakikadan fazla bekletmeyiniz.

İki uygulama arasında 1 ay beklemelisiniz. Cildiniz bu sürede kendini toplayacaktır. Kontrollü uygulama yapın, kaş yaparken göz çıkarmayın ufak alanlarda deneme yapın. Unutmayın cilde asit sürüyorsunuz! İzlerden kurtulmak için daha yüksek oranlarda asit kullanmayın veya asiti fazla bekletmeyin. Ayrıca 1 ay ara verin, daha erken uygulama yapmayın. yavaş ama emin adımlarla sorunu ortadan kaldırın.

Önemli Not 1: Arkadaşlar izlerinize asiti uygularken mümkün mertebe ince sürün, asit cilt üzerinde biraz yayılır bu yüzden izden daha ince bir şeyle tam ortasına sürmelisiniz. Örneğin çok ince bir ize bir iğnenin ucuna incecik dolayacağınız pamukla sürün. Ne kadar ince uygularsanız o kadar iyidir. Yani ize sıfırlama sürmeyin izin kenarlarında boşluk kalsın asit zaten yayılıp oraları da soyacaktır. Tekrar söylüyorum ne kadar ince uygulama o kadar iyi. İlk uygulamayı tek iz üzerinde 3 dakika kadar yapın onu gözleyin, eğer soyulma bittiğinde olumsuz bir şey olmazsa diğer izlere uygulayın.

Önemli Not 2: Asiti uyguladıktan sonra bol suyla iyice yıkayın. Sonrasında kabuğu soymayın, o bölgeye kese yapmayın, cilde darbe aldırmayın, ağır iş yapıp bölgeyi germeyin. Cildin kendi soyulması lazım asla müdahale etmeyin.

Önemli Not 3: Kremi çok az ve bastırmadan sürün. Kremi sabah akşam sürmeniz yeter. Fazla krem sürerseniz bölge çok yumuşar erken soyulur bunu yapmayın. Kremi nazikçe çok az ve bastırmadan deriyi zedelemeden sürün. 

Önemli Not 4: Asiti tek asit satan onlarca site var galiba hepsi ankaradan birisi yapıyor oradan almayın. İnsanları dolandırıyorlar, çok mail geliyor, asit ve diğer maddeleri doakimya.com sitesinden alabilirsiniz. 

Faça İzi için Kimyasal Peeling

Faça İzi için Kimyasal Peeling


Faça izlerinize yaptığınız bu tca işlemi kimyasal peeling olarak adlandırılır. Yapılan işlemin ayda bir tekrarlanır. İlk üç ayda, izlerde çok bariz bir azalma olmamakla birlikte azar azar azalma gösterir. Sonrasındaki aylarda izlerin geçmesi daha hızlı olur. Toplamda izin derinliğine göre değişmekle birlikte kimyasal peelingle faça izleriniz 10 veya 15 seansta geçer. Jilet izlerini silmek için yapacağınız kimyasal peelingden sonra işlem yaptığınız bölgeyi güneşten korumalısınız.

Faça İzi Silme Sonrası Bakım


İzlerin üzerine TCA sürüp yıkadıktan sonra sabah akşam uygulanmak üzere bir merhem hazırlanması gerekiyor. Medacassol kremlerden bir tüp ve 5 ml saf e vitamini ile 5 ml b5 vitamini ve 5 gr çinko oksit karıştırılıp hazırlanan merhem sabah akşam tca uygulanan bölgenin üzerine sürülür. Ayrıca uygulama yapılan bölge güneşten korunur. Uzun kollu giysiler giymek iyi bir çözümdür. Güneşe maruz kalmak zorundaysanız güneş koruyucu kremde kullanabilirsiniz.

Unutmadan izlerin daha hızlı silinmesi için kolajen ve elastin sentezinin arttırılması için tca uygulamasından 10 gün sonra bir sonraki uygulamaya kadar a vitamini ve c vitamini bakımı yapabilirsiniz. Bu vitaminler ciltteki kolajen ve elastin sentezini arttırırlar. 

Aşağıda ciltte meydana gelebilecek farklı türden izler için hazırlanmış diğer yazılarımıza da bakabilirsiniz. 

110 yorum:

  1. Bepanthen kullansam olur mu

    YanıtlaSil
  2. Sadece izlerin uzerinemi yoksa oldugu bölgeye mi

    YanıtlaSil
  3. Cinko kremi yada panthenol kullabilir miyim yada ikisini kariştirsam olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olabilir kullanabilirsininiz. karıştırarak da kullanabilirisniz

      Sil
  4. Faca izlerinin uzerinde dovme var dovmede silinirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikisi birlikte silinir ama dikkatli kullanmalısınız

      Sil
    2. Siz yaptinizmi nasil bir sonuc aldininiz

      Sil
  5. tca azerice nedirki lutfen soyleyin burada ne oldugunu bilen yok😢

    YanıtlaSil
  6. Ya benim kolumda cok kucuk faca var ne kullanabilirim polislige gircemde teki jiraz belli oluyoda digerleri yakindan inceleyince belli oluyor

    YanıtlaSil
  7. 3 santim uzunlugunda bir jilet izinin hafif kabarık ayda 1 defa sürerek kaç ayda geçirir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç bir kesinlik yok yani şu zaman diyen yalan söyler

      Sil
  8. dove vucut ktemi kullansam olirmu ama Faça izleri gidermi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kremle falan faça izi silinmez, silinen diyen yalan söyler

      Sil
  9. Kimyasal Peeling için kaç aylık yada yıllık olursa etkili oluyor ? yani olanlardamı uygulanıyor bu işlem ? benimki baya eski cünkü ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eski izlerde daha hızlı etki eder, zaten çok yeni izlere sürülmez.

      Sil
  10. Peki tca yi nerden alcaz o ne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doakimya.com diye bir site var oradan alabilirsiniz

      Sil
  11. Bepanthen kullanmak mı daha iyi bakım yapar yoksa sizin verdiğiniz karışımdaki malzemeler mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. madecassol kremi kesin kullanın, karışım daha iyi ama yoksa bepanthen kullanılabilir

      Sil
  12. Merhaba kolumda jilet izleri var ve bende tca 40 aldım yazılarda 25le başlamanız daha iyi olur denmiş 40la başlasam bir zararı olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dikkatli olun ufak bölgelerde kontrol ederek sürün bir sıkıntı olmaz. cildinizi tanıyım öyle hemen sürmeyin

      Sil
  13. Devlet hastanelerindeki cildiyer bize yardmcı olabilirlermi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki olurlar, dilerseniz uygulama yaparlar, ama yapma zorunlulukları yok, yani doktorun takdirine kalmış bir durum.

      Sil
  14. Devlet hastanesindeki cildiyeciler bize yardmci olabilirlermi herhangi bi tbbiy mudahaleyle yardmci olurlarmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tca yı genelde sizden almanızı isterler, bunu eczaneden veya internetten alıp götürürseniz yardımcı olurlar

      Sil
  15. Benim kolumda jilet izi var peeling yapsam gecermi ufak bir dovme var yaz ayindayiz yapsam olurmu olursa ne yapmam gerek bana acil detayli bilgi lazim bu izler ve dovmem cok dikkat cekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güneş görmeyecekse yaz aylarında kullanabilirsiniz. ama uzun kollu kıyafet giymek ve güneş kremi kullanmak kaydıyla. peelinle izler ve dövmeler geçer ama sorumluluk size ait ne kadar zamanda geçer buna kimse kesin birşey söyleyemez.

      Sil
  16. Hocam cilt kanseri fln olmayiz dimi tca yuzunden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olmazsınız merak etmeyin, zaten asit çok derine inmez, kanser yapsa doktorlar kandınların yüzüne sürmez bunu

      Sil
  17. Oguzhan Cakmak6 Haziran 2016 12:43

    Bu uygulama ne zaman arqliginda yapilmalii sabah aksammi 1 gunde birmi bidee tca asidi40 lik 20 ml izlerler kaybolana kadar kac ml lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uygulama ayda bir yapılır. yani yapar soyulmasını beklersin. sonra bir ay sonra bir daha uygulanır

      Sil
  18. Kullandım fakat izlerin üzeri karardı yara gibi oldu hepsi kabuk bağladı kahverengi bir şekilde ama ben bunu kendim soydum hiçbir şey olmadı normal mi kararmasi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendin soyarsan iz kalır, kararması normal, çünkü deriyi yakıp öldürüyorsun. bu yüzden kararıyor, sonra aşağıdan taze deri çıkıyor

      Sil
  19. Derin kabarık izler içinde işe yarar mi yüzde 50 mi almaliyim? A ve c vitamini bakımı hızlandırır mı iyileşmeyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izlerin hepsinde yarar ancak, dikkatli kullanın.

      Sil
  20. Yanıtlar
    1. kesin bir şey söylenemez, yani geçer geçmesine de ne kadar zamanda geçer bunu kimse bilemez.

      Sil
  21. Kaç gün arası tcayı sürmeliyiz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en aşağı 21 gün, o da cildin hızlı iyileşiyorsa yoksa ayda bir kere kullanılır. tabi cilt geç iyileşiyorsa uygulama zamanını 2 aya kadar bile uzatabilirsiniz

      Sil
  22. Kesin olarak yukaridaki resimdeki gibi sonuclar elde edebilirmiyim bu arada siz ne is yapiyorsunuz yardimci olurmusunuz biraz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunun garantisi verilemez, yani kesin silinir, iz bırakmaz, şu bu denemez, çünkü herkesin cildi farklı ve siz uygulamayı nasıl yapacaksınız bilemediğim için kesin bir şey söyleyemem, ha her kim ki kesin bir şey söylerse inanmayın

      Sil
  23. Bu urunu nasıl elde ederiz acaba

    YanıtlaSil
  24. Bu oranlarda kendimiz mi uyguluyoruz yoksa bi estetik merkezinin yaptığı uygulama mı bu. Bide üzerinden on yıl falan geçti yine de etkili olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ister estetikmerkezine yaptırın ister kendiniz yapın tercih sizin. eski izler daha çabuk geçer

      Sil
  25. % oranı ne neye göre nesail hesaplniyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cildin hassasiyetine göre, önce düşük olanı alınıp sonra yükseltiliyor, yukarıda bu yazıyor

      Sil
  26. Benim iki kolumda 12 senelik ince cizgi halinde beyazlasmis jilet izleri var bunlara da etkili olurmu

    YanıtlaSil
  27. Arkadaslar ben yuzde 25 oraninda tca kullamdim kolumdaki faca izine acikcasi hic unudun yoktu . madecassol b5 ve e vitamini arti bepantom ile bakim yaptim koluma 2 . uygulamam izler gitti sayilir . eger varsa iziniz mutlaka deneyin hic korkmayin. Kahverngi leke oluto oda soyulup gdiyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. genelde kullananlar gelip yorum yazmıyor, umarım sizin gibi diğer kullananlar da gelip yorum yazar da daha fazla insana faydalı olabiliriz

      Sil
  28. Mutlaka kullanin . izleri siliyo.

    YanıtlaSil
  29. 1 seans ne kadar sürüyor

    YanıtlaSil
  30. Nerden ulaşa bilirim size telefon numaranız varmı

    YanıtlaSil
  31. tca'yı üzerine sürdükten sonra hemen mi yıkayacağız?

    YanıtlaSil
  32. kremi tca'yı uyguladıktan sonra hemen mi süreceğiz_?

    YanıtlaSil
  33. yani 10 ay sonra tamamen mi geçecek?

    YanıtlaSil
  34. Evde kendimiz kullanabilirsiniz tca asit

    YanıtlaSil
  35. Evde kendimiz kullanabilirsiniz tca asit

    YanıtlaSil
  36. Kullandıktan ne zaman sonra soyulur acaba

    YanıtlaSil
  37. sealm ben sıparış verecem yardım ede bılcek bırı barmı

    YanıtlaSil
  38. Jilet izi için kullanıcam bakım için contratubex kullansam yeterlimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. contratubex krem çok pahalı, madecassol, hametan, beklazon iş görür

      Sil
  39. Slm ben faça izlerinin üzerine kullandım kolumda vardı yüzde 30 1 bucuk dakika beklettim kızardı ama kabuk falan başlamadı 1 hafta oldu yanlışmı uyguladım acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asit orjinal olmaya bilir, asit oranı az gelmiş olabilir, cildiniz dayanıklı olabilir. eğer asitiniz orjinalse, bekleme süresini yükseltebilirsiniz

      Sil
  40. kolumda ince 5_6 cizik var nasil yardimci olabilirsiniz acil yardima ihtiyacim var

    YanıtlaSil
  41. Kolumda faça izi var tca kullandıktan sonra ne tür krem kullanabilirim eczaneden alabileceğim kremler varmı yanık kremimi pişik kremimi hametan kullansam olurmu yada sizin önerebileceğiniz krem varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. madecassol, hametan, bepanthen, beklazon kremleri alabilirsiniz

      Sil
  42. Benim kolunda çok iz var hepsine birden sürüp sonra hepsini yikasam olur mu

    YanıtlaSil
  43. peeling uygulamasından sonra sabah akşam kantaron yağı sürmek işe yararmı?

    YanıtlaSil
  44. Bu dediğiniz kremleri vitaminleri nereden bulurum

    YanıtlaSil
  45. Merhaba ben tca uyguladım aradan 6 gün gecti izler hafif ama soyulmalar oldu izler daha da hafifledi ama bölge kırmızı oldu bu geçici midir komple gitmesi için ne kadar daha zaman lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızarıklıklar geçer, hafif pembelik kalır o da soyulmadan 10 gün sonra geçer

      Sil
  46. attığıma çok pişmanım geçici insanların kalıcı izi başka bi sitede okumustum traş köpüğü sürüp keseleyince de geçiyormuş doğru mu bu tca yı nerden bulabilirim

    YanıtlaSil
  47. Tca'nın açılımı nedir ?

    YanıtlaSil
  48. Bü kimyasalı biz mi uyguluyoruz yara izi kalma olasılığı nedir benim baya faca izim var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kimyasalı ister siz ister estetik merkezi, isterse doktor uygulasın, dikkatli uygulamalarda ve iyi bakımla sıkıntı yaşamazsınız.

      Sil
  49. Merhaba 2 uygulama yaptım %50 tca kullandım ve 2 dk beklettim soyulma olmadı kollarımda faça izi var

    YanıtlaSil
  50. Bu ürünü güvenilir olarak alabileceğini neresi var acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eczanelerden veya doakimya.com sitesinden alabilirsiniz.

      Sil
  51. merhaba bende de jilet izleri var çok sayıda ne yapmalıyım bu izlerle yaşamak çok zor cahillikte yaptığım hataları telafi edebilir miyim geçer mi tamamen yardımcı olun lütfen

    YanıtlaSil
  52. merhabalar bu peeling eski ve derin kesiklerde gerçekten işe yarıyormu dövmeleride silmek için kullanabilirmiyiz yoksa dövmeler için olan peelinge bakmamız dahamı yararlı olur bana lütfen daha detaylı bilgi yazarmısınız ha bu arada son olarak bu izler giderken yeni izlere sebeb olurmu benim sol kolum bileğimden omza kadar faça ve aralarında ameliyalı daMAR KESİKLERİ VAR BUNLARA NE GİBİ TEPKİLERİ OLUR BU KİMYASALIN VE EN YENİSİ 2 YILLIK açıklama yaparsanz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesiklerde ve dövmelerde kullanılabilir. aynı asit yeterli gelir, sadece bekleme sürelerini biraz azaltırsınız. izler giderken yeni izlere neden olmaz, ama cildinizde kızarıklık hafif kahverengilik falan kalabilir, bunun nedeni de asiti iyi uygulayamamaktır, asiti çok dikkatli uygulamak, iyi bakım yapmak, cilde uygun asiti sürmek ve cildi çok yormamak lazım

      Sil
  53. Yüzde 50 kullanıyorum faça izlerim için 3. seans bitti vaktinde soyuluyo ama hiçbi değişiklik göremiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaç dakika beklettiğiniz ve asiti nereden aldığınız önemli. yani asit orjinalse bekleme süresini biraz arttırın.

      Sil
  54. 4 yıldır kolumda jilet izi var contraxtubex kullandim hicbir etkisi olmadı tca yı kullansam etkisi olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. contraxtubex bir işe yaramaz zaten o yara iyileştirici krem izi geçirmez. eğer tca ile bölgede ufak yanıklar oluşturursanız cildiniz zamanla yeni doku üreterek izi geçirir

      Sil
  55. Contraxtubex kullandim hic bir sonuc alamadim tca yi alsam ise yarar mi

    YanıtlaSil
  56. Contaxtubex aldim ise yaramadi tca yarar mı ve kullanım seklini yazarmısin kac dakika bekletmeliyim

    YanıtlaSil
  57. Uygulama yaptıktan sonra ne kadar güneşten korunmak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 gün kadar güneşten koruyun kendiniz soymayın bölgeye yüklenmeyin

      Sil
  58. Merhaba
    Ben ıceterapi merkezine gittim sanırım orda burda ki işlemin dondurularak yapılıyor fakat çok abartılı rakamlar istiyorlar. Ben söylediklerinizi uygulamayı düşünüyorum jilet izlerim 10 yıl oldu ve ince ince kolumda gerçekten etkisini gören var mı bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.
    Saygılarımla Kaan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaan bey mantık tamamen aynı, yani bölgeyi yakarak veya dondurarak cildin yeni doku üretmesini sağlıyorlar

      Sil
  59. Kolumda faca izi var bir tanesi çok derin 50lik tca kullanıyorum diğerlerinde küçülme var ama büyük cizgimde değişiklik yok acaba gecermi

    YanıtlaSil
  60. Hocam şuan yaz ayında olduğumuz için kışı bekliyorum kışın yapıcam ama bi kaç sorum var şimdi biz asiti sürüp 1dakika bekletip sonra yıkadıktan sonramı kremleri sürücez yoksa asiti sürer sürmez üstüne kremlerimi sürüp 1dakika beklettikten sonra yıkıyıcaz anlamadım ve son olarak oluşan kabuğu kendimizmi soyucaZ yoksa kendisi atılıyormu anlamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asiti sürüp yıkadıktan sonra krem süreceksiniz. kabuğa asla dokunmamalısınız kabuğun kendi soyulması lazım. kabukla oynamayın, bölgenin hasar almamasını sağlayın.

      Sil
  61. Peki kremleri nasıl sürüncez karıştırıp için ayrı ayrımı acaba. Lütfen cevap çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  62. Merhaba. Benim kolumda da 6yıllık jilet izleri var. Çok küçük hepsi. Ne yapsam geçerler. En kısa sürede.

    YanıtlaSil

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.