1 Ocak 2016 Cuma

Tca Nasıl Kullanılır ? Sıklığı ve Uygulaması

Tca Nasıl SürülürTCA kullanımı asit olmasından kaynaklı son derece önemli bir konudur.  Genelde insanların aklına takılan bu ürünü kullanırken ne sıklıkla uygulamak ve ne kadar sürmek gerektiğidir. Bu makalede de sizlere TCA'nın nasıl kullanılacağı başlığı altında, cildinize nasıl süreceğiniz ve ne kadar bekleticeğiniz aktarılacaktır. 

Tca Nasıl Sürülür


TCA'yı problemli bölgeye sürmelisiniz. Normal ve sağlıklı deriye sürmenize gerek yoktur. TCA cildinizde ton farklılıkları oluşturmaz. Bu yüzden tca'yı problemli bölgeye uygulayınız. Tca bölgeye iki kere sürülmeli, yani iki sefer üst üste asiti oje sürermiş gibi sürmelisiniz ki az sürdüğünüzde etkisiz kalma gibi durumlarla karşılaşmayın, ayrıca soyulmanın daha iyi olmasını da sağlayacaktır.,

TCA Kaç Dakika Bekletilir ? 


TCA'yı dürdükten sonra mümkünse ilk uygulamalarda 1 dakika dan fazla bekletmeyiniz. Eğer cildinizde tepkime düşük olursa yani soyulma az olursa bir sonraki uygulamada 1,5 dakika (90 saniye) kadar bekletmelisiniz. Gene yeterli olmazsa maksimum 2 dakika bekleterek bu süreyi fazla aşmamaya gayret gösterin. 

TCA Oranı Nasıl Belirlenir ? 


Tca'yı cilt lekesi ve sivilce izleri gibi durumlar için kullanacaksanız ilk uygulamada %15 kullanmalısınız. Eğer yeterli gelmezse zaman içinde oranı %25'e kadar çıkarabilirsiniz. Cilt çatlakları, yara izleri, faça izleri ameliyat izleri içinse %25 ile başlayıp zamanla %40 a kadar çıkabilirsiniz. Eğer dövme silecekseniz %40 ile başlayabilirsiniz en fazla %50 kullanın. Siğiller, HPV, mantar, nasır gibi durumlarda %60 ile %70 kulanabilirsiniz. Ama her halükarda kontrollü olmanız gerekmektedir. 

Yazımız burada biterken TCA'yı kontrollü kullanmanız ve asit olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Bundan kaynaklı ilk başlarken yüksek oranlardan kaçının, asiti fazla bekletmeyin, asiti ilk uygulamada 1 dakika bekletin. Yüksek oranlardan kaçının kullandığınız malzemenin bir asit olduğunu unutmayın. TCA bir çok cilt sorununuzu çözebilir ancak sabırlı zamana yayarak ve kontrollü davranmanız şarttır. Sorularınızı yorumlar bölümünden sorabilirsiniz.

18 yorum:

  1. Elimde %20'lik tca var.cildim hassas bir cilt.ilk kez kullanacağim.bunu %15'e çevirebilirmiyim sulandirarak yada başka bir şeyle karistirarak vs..yardimci olursaniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bekleme süresini daha az tutarsanız sıkıntı çıkmaz.

      Sil
  2. tca yı sürdük diyelim birdahaki uygulamayı ne kadar süre sonra tekrarlamamız gerekiyo.

    YanıtlaSil
  3. Ben tca yı 25 lik olanından kolumdaki faça izlerinden kurtulmak için aldım ve ilk uygulamamda 1 dakikayı aşmayacak şekilde bekleyerek uyguladım fakat hiç etkilemediği için birkaç saat sonra yaklaşık 3 dakika beklettim ve beklemenin sonuna doğru yanma hissi başladı bir saat sonra kızarıklık arttı fakat yanma hissi geçti. Sorum şu: süreyi aştığım için cildime zararı olur mu yoksa böyle alternatif durumlar da olabiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merak etmeyin bir şey olmaz. o süreler ilk uygulama içindir, cilt dayanıklı olabilir. bu yüzden zamanla bekleme süresi arttırılabilir.

      Sil
  4. Merhaba ben geçtiğimiz ay %15 tca uyguladım yüzüme. Yüzüm geniş gözenekli ve sivilcelerden kalma çukurlar da mevcut. %15 tca çok az soydu cildimi ben şimdi %25e geçmeyi düşünüyorum. Birden artırmam sorun olur mu acaba?

    YanıtlaSil
  5. ya ben bunu kullandim. kolumda jilet izi var. yuzde 25lik aldim ama bir dakikadan az tuttum. 3 gun oldu. bir daha yapayim mi?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba. Kolumda faca izi var. Tca yi iki bucuk ay once sizden ogrendim. Hemen %25 aldim. Iki defa kullandim. Soyulmada problem yok. Bepanthen krem suruyorum. Izler cok derin. Uzerinden 6 yil gecti. Gececek mi sizce? Ne kadar kullanmaliyim ve ne zaman orani arttirmaliyim?

    YanıtlaSil
  7. Tcayı ne kadar aralıklarda kullanmanız uygundur

    YanıtlaSil
  8. İkinci kez sürün demissiniz bu 1 dakika geçtikten sonra ikincimı yoksa sürdükten hemen sonra ikinci katimi surmeliyiz güneş güneş sigara sivilce lekesi için tahmini ne kadar sürede duzelir

    YanıtlaSil
  9. Hocam faça izi için bu ilacı uygulayacagım baktım internetten %30 olarak yazıyor bu oranla başlasam olur mu izler biraz derin

    YanıtlaSil
  10. Merhaba
    Ben hamileyim. Doğum çatlaklarım aşırı derecede fazlalaştı. Doğumdan sonra tca kullanmak istiyorum ama aynı zamanda bebeğimi de emzirmek istiyorum. İki sene boyunca beklemek istemiyorum çatlaklar şu an kırmızıyken daha kolay ve kısa sürede sonuç almak istiyorum. Bu konuda yardım eder misiniz? Ayda bir kere karnıma sürecem bebeğe bi zararı olur mu?

    YanıtlaSil
  11. Emzirme donenminde kullanılabilir mi

    YanıtlaSil
  12. Ben de emziriyorum. Kullanabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emzirenler geniş bölgelerde kullanamazlar. yani ufak alanlar örneğin toplamda bir lira kadar bilr alanda kullanılabilir ama daha büyük alanlarda kullanılmaz.

      Sil
  13. Şişenin hepsini tek seferde mi kullanmaliyim

    YanıtlaSil

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.