8 Ağustos 2015 Cumartesi

Yüz Peelingi

Cildimizin epidermis tabaksında bulunan ölü derilerin ciltten atılması, cildimiz için oldukça önemlidir. Özellikle cilt üzerindeki lekeler ve sivilceler için peeling son derece etkili bir yöntemdir.  Tabi bu peelingi bilinçli bir şekilde yapmak gerekmektedir. Yüz peelingi daha çok ciltteki yaşlılık belirtileri, kırışıklıklar, cilt lekeleri ve  sivilce izleri için yapılmaktadır. Aşağıda farklı durumlar için peelingi yüz cildine nasıl uygulayacağınız hakkında bilgiler verilecektir.

Cilt Yaşlanmasına Karşı Peeling

Cilt Yaşlanmasına Karşı Peeling


Ciltteki yaşlılık belirtileri ve ince çizgiler ile kırışıklıklar için düzenli peeling yapmak  hem cilt yüzeyindeki ölü derinin atılması, hem de cilt altındaki kolajen ve elastin dokunun uyarılması açısından önemlidir.     Fiziksel peelingi yani cildinizi çeşitli maddelerle (kese, kil, lif, meyve çekirdeği) çizerek yapıyorsunuz, hoş sabun ve su da bu amacı görüyor zaten, cildinize ekstra bir tahriş uygulamanız bu noktada hem anlamsız hem yersizdir. Yani cildinizi zaten sabunla yıkayarak yeterince soyuyorsunuz. Yapmanız gereken şey cildinizdeki kolajen ve elastin dokusunu uyarıcı maddelerle çok mikro soymaktır, yani ciltte gün içinde gerek sudaki kireç ve klor gerekse havadaki kurşun, civa, vb zararlı maddelerden derinlemesine bir temizlik ve arındırma sağlamaktır. Ardına da anti oksidan bakım yapmak. Bu bakımı 25-30 yaş arasındakiler 3 günde bir 30-40 yaş arasındakiler 2 günde bir, 40 yaş ve üzeri her gün yapabilir. 

7 Ağustos 2015 Cuma

Vücut Peelingi

Vücudunuz, tüm cilt yüzeyi kaplı bir alan olarak bakımı son derece önemlidir. Bu makalede bu önemden kaynaklı vücudunuza bakarken peelingi nasıl yapacağınıza dair bilgiler yer almaktadır.

Vücut Peelingi

Vücut Peelingi 



Genellikle vücuttaki çeşitli olumsuz cilt görünümü için yapılan peelinge vücut peelingi denir. Vücut peelingi en çok bacaklardaki batıklar, tavuk derisi görünümü ve ayak bakımı için uygulanan peeling çeşididir. Aslınca vücut çatlakları için oldukça etkili bir tedavi yöntemi olan çatlak tedavisi  için kimyasal peeling işlemi bulunur . Fakat aşağıda sizlere verilen uygulamalar yardımcı tedavi olarak son derece etkilidir. 

Evde Peeling

Bu yazımızda sizlere  evde nasıl peeling yapacağınızı aktaracağız. Bunun için çeşitli peeling tarifleri maskeleri kullanacağız. Peeling çeşitli cilt sorunlarında kullanılan bir yöntem olarak son derece yaygın olmasından kaynaklı  bu ürünleri evde nasıl kullanıcağınıza dair bilgiler aşağıda yer almaktadır. 

Peeling Ürünleri

Evde Peeling

Genelde bir çok kozmetik markası peeling ürünleri satmaktadır, ancak bu peeling ürünleri ve scrub kullanıcıları sonuçlarından yeteri kadar memnun olmazlar. Bunun ilke nedeni kozmetik üreticileri, çok düşük oranda soyucu maddeler kullanmak istemeleridir. Ayrıca bir pazarlama mantığı olarak, sorunu çözülen insan müşteri değildir mantığıyla o sorun ne kadar geç çözülürse firmalar için o kadar iyidir. Burada sizlere  peeling için kullanabileceğiniz maddeleri aktardıktan sonra eğer cilt izleri gibi scar oluşumları dışında cildinizi canlandırmak isterseniz aşağıda gösterilen yöntemleri izleyebilirsiniz. 

6 Ağustos 2015 Perşembe

Peelingin Faydaları

Blog yazılarımızda sizlere çokça peeling türleri ve nerelerde kullanıldığı hakkında bilgiler verdik. Fakat bu yazımızda özel olarak peelingin  faydalarından ayrıca bahsetmek ve cildinize ne gibi yararlar sağladığını aktarmak isteriz. Bu açıdan Peelingin faydalarına kısaca değindikten sonra nerelerde kullanıldığını tek makalede toplayarak size aktarıyoruz. İyi okumalar dileriz.

Peelingin Cilde Yararları

Peelingin Cilde Yararları 

Peeling cildinizi yenilemeniz için oldukça faydalı bir bakım tekniğidir. Zamanla cildinizde oluşan ölü derinin atılması cildin yenilenmesi için oldukça önemlidir. Peelingin ana mantığı insan cildinin kendisini yenileme gücüdür. Cildimiz kendisini yeniler, sizler cildin soyulması ile cildin yenilenme hızını arttırarak cilt üzerindeki çeşitli kusurları ortadan kaldırabilir, cildinizi yaşlanmalara karşı koruyabilirsiniz. Peelingin kullanılabileceği çeşitli uygulamalar mevcuttur.

Peeling

Peeling denilince aklına herkesin kimyasal peelingler gelse de aslında peeling soyulamayı ifade eden bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada soyulma cilt yüzeyinin yenilenmesi için yapılan işlemdir. Aşağıda farklı türleri bulunan peeling hakkında bilgiler verilecek ve bu işlemleri temeline değinilecektir. İyi okumalar dileriz. 

Peeling Nedir

Peeling Nedir

Cildimizin en üst katmanı olan epidermis ölü hücrelerden oluşan keratin kaplı bir tabakadır. Aslında insan cildi ayda bir kendini yeniler ancak biz bunları pek fark etmeyiz, duşta keselenirken (aslında bu da bir peeling yöntemidir) cildimizi sabunlarla yıkarken bu ölü deriyi atarız. Çoğu zaman ciltten çıkan kir olarak düşündüğümüz şey aslında ölü deridir.

Kelime anlamı olarak dilimize İngilizceden geçmiş  olan peeling ''soyma'' anlamına gelmektedir. Yani peeling aslında cildin soyulmasıdır. Peeling işlem tarzına göre fiziksel peeling ve kimyasal peeling olmak üzere  ikiye ayrılır. Uygulama derinliğine göreyse üçe ayrılır bunlar yüzeysel  , orta  ve derin peeling olarak adlandırılır.Yani kabaca tanımlamak gerekirse peeling çeşitli fiziksel veya kimyasal maddeler ile cildin soyulması ve yenilenmesidir. 

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.