6 Ağustos 2015 Perşembe

Peelingin Faydaları

Blog yazılarımızda sizlere çokça peeling türleri ve nerelerde kullanıldığı hakkında bilgiler verdik. Fakat bu yazımızda özel olarak peelingin  faydalarından ayrıca bahsetmek ve cildinize ne gibi yararlar sağladığını aktarmak isteriz. Bu açıdan Peelingin faydalarına kısaca değindikten sonra nerelerde kullanıldığını tek makalede toplayarak size aktarıyoruz. İyi okumalar dileriz.

Peelingin Cilde Yararları

Peelingin Cilde Yararları 

Peeling cildinizi yenilemeniz için oldukça faydalı bir bakım tekniğidir. Zamanla cildinizde oluşan ölü derinin atılması cildin yenilenmesi için oldukça önemlidir. Peelingin ana mantığı insan cildinin kendisini yenileme gücüdür. Cildimiz kendisini yeniler, sizler cildin soyulması ile cildin yenilenme hızını arttırarak cilt üzerindeki çeşitli kusurları ortadan kaldırabilir, cildinizi yaşlanmalara karşı koruyabilirsiniz. Peelingin kullanılabileceği çeşitli uygulamalar mevcuttur.

Peelingin Kullanım Alanları



Peeling cilt lekeleri, sivilce izleri, yaşlılık izleri ve kırışıklıklar, batıklar, ayak bakımı, vücut bakımı ve cilt bakım alanlarında kullanılır. Aşağıda bazı peeling kullanım alanları genel olarak verilmiştir. 

  • Cilt lekeleri: Cilt lekeleri için peeling oldukça faydalıdır, orta derinlikte peelingler yaparsanız cildinizi 3 ile 5 uygulama sonunda lekelerden arındırabilirsiniz. Cilt lekeleri için yapılan peelinglerde kimyasal peeling en etkili sonucu verir. Bknz: Cilt Lekesi Tedavisi
  • Sivilce izleri: Sivilce izlerinde peelingin yararları tartışma götürmez, orta ve derin peelingler sivilce izleri ve çukurlarını giderirler. uygulamalar ciltteki hasarın derinliğine göre değişir. Kimyasal peeling bu sorunda en etkili yöntemdir. BknzSivilce İzlerine Çözüm
  • Yaşlılık izleri ve kırışıklıklar: Yaşlılık izleri ve kırışıklıklar için yüzeysel peelinglerin sık sık tekrarlanması önemlidir. Cildinizin daha gençleşmesi ve kırışıklıkların giderilmesi için kolajen ve elastin bağlarda sıkılaşma sağlamalısınız. Bunun için %5 ile %10 arasında glikolik asitle 2 günde bir cildinizi silmek oldukça fazla fayda sağlar, derin soyulmalar yerine cildin sık sık uyarılması önemlidir. 
  • Batıklar: Bacaklarda oluşan batıklar ve izler kadınların oldukça canını sıkar. Yüzeysel ve orta derinlikte soyulmalar bu batıkların giderilmesinde oldukça etkilidir. Batıklar için salisilik asit ve laktik asit kombinasyonları kullanmanız oldukça yararlıdır, çünkü bu asitlerin karışımı yüksek keratolitik (cilt tabakasını aşındırıcı) etki gösterirler. 
  • Ayak Bakımı: Ayak bakımı için kadınlar genelde fiziksel peeling yaparlar, bunların en önemlisi ponza taşıdır. ancak dönem dönem yüksek asitli oranları özellikle topuk bölgesine uygulamak dafaydalıdır, bu asitlerle ayak derisinin soyulması ayak mantarlarına ve kokuya karşı da etkilidir. 
  • Vücut Bakımı: Vücudumuzda ölü deri özellikle sırt bölgemizde çok sık birikir, hamamda keselenirken çok kir çıktı denmesinin nedeni budur. Sırtımıza erişimimiz daha az olduğu için o bölgeleri iyi yıkayamayız, bu da haliyle ölü deri birikimini arttırır. Sırt bölgemizi fiziksel peeling yöntemleri (kese, lif, fırça, vb.) kullanarak yıkamamız iyi bir peeling sağlar. Bknz: Vücut Peelingi
  • Yüz Bakımı: Cildimizi aydınlatmak daha canlı görünmesini sağlamak için yapılan peeling yöntemidir, daha çok kil, kahve telvesi, şeker ve tuz gibi ürünler kullanılır, cilt maskeleri uygulanır. Bu maskelerin veya peelinglerin içerisine çeşitli kimyasal peeling asitleri ve vitaminler ilave ederseniz göreceğiniz fayda çok artacaktır. BknzYüz Peelingi
  • Sivilceli Cilt Bakımı: Sivilceli ciltler için peelingi daha çok yüzeysel yapmak cildi çeşitli bakterilerden, sebumdan ve ölü deriden arındırmak önemlidir. Salisilik asit, b3 vitamini, çinko oksit, kükürt gibi maddelerle yapılacak bakımlar ciddi etki gösterirler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.