Bu yazımızda sizlere evde nasıl peeling yapacağınızı aktaracağız. Bunun için çeşitli peeling tarifleri maskeleri kullanacağız. Peeling çeşitli cilt sorunlarında kullanılan bir yöntem olarak son derece yaygın olmasından kaynaklı bu ürünleri evde nasıl kullanıcağınıza dair bilgiler aşağıda yer almaktadır.
Peeling Ürünleri
Genelde bir çok kozmetik markası peeling ürünleri satmaktadır, ancak bu peeling ürünleri ve scrub kullanıcıları sonuçlarından yeteri kadar memnun olmazlar. Bunun ilke nedeni kozmetik üreticileri, çok düşük oranda soyucu maddeler kullanmak istemeleridir. Ayrıca bir pazarlama mantığı olarak, sorunu çözülen insan müşteri değildir mantığıyla o sorun ne kadar geç çözülürse firmalar için o kadar iyidir. Burada sizlere peeling için kullanabileceğiniz maddeleri aktardıktan sonra eğer cilt izleri gibi scar oluşumları dışında cildinizi canlandırmak isterseniz aşağıda gösterilen yöntemleri izleyebilirsiniz.
Fiziksel Peeling Ürünleri
Bu ürünler cildi çizerek soyan ürünlerdir;
Şeker: Şeker cildi çizerek soyar, sulu karışımlarda kullanılamaz çünkü erir, genellikle yağ gibi maddelerle karıştırılırlar.
Tuz: Tuz cildi çizerek soyar bu da sulu maddelerle kullanılmaz.
Kahve: Kahve telvesi cildi çizerek soyar. avantajı sulu karışımlarda kulanılabilir.
Meyve Kabuk ve Çekirdekleri: Genellikle profesyonel ürünlerin içerisinde bulunurlar ancak sizde çeşitli çekirdek ve tohumları peeling için kullanabilirsiniz, tabi bu tarz şeyler için kendinizi çok yormayın ve kahve kullanın.
Ponza taşı: Ayak bakımı için kullanılan bir bakım aracıdır.
Kese, Lif: Evet kese ve lif kullanmak aslında peeling yapmaktır, sabun cildi yumuşatır, ve kese lif gibi maddeler cildi daha rahat soyarlar.
Yulaf Ezmesi: Yulaf ezmesi, cildi fiziksel olarak soyar ve içerisindeki proteinlerle cildi besler.
Pirinç Unu: Özellikle cilt lekesi için hazırlanan maskelerde kullanılır.
Kimyasal Peeling Ürünleri
Cildinizi soyan kimyasallardır, gerçek bir peeling deneyimi kimyasallarla yapılandır.
Mandelik asit: Suda %15'e kadar çözünebilir. Bknz: Mandelik Asit
Laktik Asit: Süt peelingi veya yoğurt peelingi diye anlatılan şeydir sütten elde edilen bir asittir. Suda çözünür. Bknz: Laktik Asit
Glikolik Asit: Sekerden elde edilen bir asittir suda çözünür. Bknz: Glikolik Asit
Çinko Oksit: Cildi soymaktan çok peelingin bakım etkisini arttıran maddedir, özellikle yüz peelinglerinde çok etkilidir, hiçbir maddede çözünmez.
Biyosülfür: Özellikle sivilce ve yağlı ciltlerin bakımında çok önemli bir bileşik olan kükürtün suda çözünebilen formudur.
Bu fiziksel ve kimyasal peeling ürünlerinden başka hazırlayacağınız peeling karışımlarında probleme göre çeşitli yağlar (zeytinyağı, avokado yağı, jojoba yağı, shea butter, hindistan cevizi yağı, lavanta yağı, portakal yağı, biberiye yağı) ve vitaminler (a vitamini, b3 vitamini, b5 vitamini, c vitamini, e vitamini, f vitamini) maskelerin ya da peeling ürünlerinin etkisini arttırmak için kullanılır.
Evde Peeling Nasıl Yapılır ?
Evde cildinizdeki probleme göre belirleyeceğiniz ürünlerle peeling yapabilirsiniz. İnternette yazan şeker peelingi, kahve peelingi, şunu rendeleyin, bir kaşık yoğurda şeker koyun gibi aktarılan bilgilerin çoğunu araştırmalar yaparken dikkat edin. Çatlakları şeker ve limonlarla mucizevi şekilde giderebileceğini iddia edeninden tutun da, sadece farklı şeyler yazmak adına yağ ismi değiştirene kadar bir sürü asılsız bilgiler yer almaktadır. Evde peeling yapabilirsiniz, bu bir gerçek, kişisel bakımlarda cildinizi zamanla tanırsanız en değme güzellik salonunda göremeyeceğiniz faydayı sağlamanız da mümkün ama lütfen bu tarz ipe sapa gelmez şeyleri kaale almayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder