8 Ağustos 2015 Cumartesi

Yüz Peelingi

Cildimizin epidermis tabaksında bulunan ölü derilerin ciltten atılması, cildimiz için oldukça önemlidir. Özellikle cilt üzerindeki lekeler ve sivilceler için peeling son derece etkili bir yöntemdir.  Tabi bu peelingi bilinçli bir şekilde yapmak gerekmektedir. Yüz peelingi daha çok ciltteki yaşlılık belirtileri, kırışıklıklar, cilt lekeleri ve  sivilce izleri için yapılmaktadır. Aşağıda farklı durumlar için peelingi yüz cildine nasıl uygulayacağınız hakkında bilgiler verilecektir.

Cilt Yaşlanmasına Karşı Peeling

Cilt Yaşlanmasına Karşı Peeling


Ciltteki yaşlılık belirtileri ve ince çizgiler ile kırışıklıklar için düzenli peeling yapmak  hem cilt yüzeyindeki ölü derinin atılması, hem de cilt altındaki kolajen ve elastin dokunun uyarılması açısından önemlidir.     Fiziksel peelingi yani cildinizi çeşitli maddelerle (kese, kil, lif, meyve çekirdeği) çizerek yapıyorsunuz, hoş sabun ve su da bu amacı görüyor zaten, cildinize ekstra bir tahriş uygulamanız bu noktada hem anlamsız hem yersizdir. Yani cildinizi zaten sabunla yıkayarak yeterince soyuyorsunuz. Yapmanız gereken şey cildinizdeki kolajen ve elastin dokusunu uyarıcı maddelerle çok mikro soymaktır, yani ciltte gün içinde gerek sudaki kireç ve klor gerekse havadaki kurşun, civa, vb zararlı maddelerden derinlemesine bir temizlik ve arındırma sağlamaktır. Ardına da anti oksidan bakım yapmak. Bu bakımı 25-30 yaş arasındakiler 3 günde bir 30-40 yaş arasındakiler 2 günde bir, 40 yaş ve üzeri her gün yapabilir. 

Cilt Yaşlanmasına Karşı Peeling Karışımı


Malzemeler

  • %10 laktik asit
  • %5 glikolik asit
  • c vitamini
  • b3 vitamini
  • hyaluronic acid
  • nemlendirici

Yüzünüzü akşam su ve sabunla yıkıyorsunuz. Sonrasında bir çay bardağı damacana suyun içerisine bir yemek kaşığı elma sirkesi ve bir iki damla lavanta yağı ilave edip duruladığınız cildinizi tekrar bu karışımla silin, elma sirkesi sudaki klor ve kirecin cildinize verdiği zararı kırar aynı zamanda cildinizin ph'ını dengeler. Bu işlem bitince cildiniz kuruyana kadar bekleyiniz. Şimdi uygulama kısmına geçiyoruz. Glikolik ve laktik asit bir şişede karıştırın ve iyice çalkalayın, karışımını pamuğa çok az döküp tüm cildinizi siliniz. Bu AHA'lı karışım cildinizdeki ölü deriyi yok edecektir, ayrıca kolajen ve elastin uyarımı sağlayarak cildinizdeki oluşmuş sarkmaları toparlayacağı gibi, yeni sarkmaların da önüne geçecektir. Ayrıca cilt lekelerini önleyici ve giderici etkileri vardır.  

Glikolik ve laktik asit karışımıyla yaptığınız bakımın hemen ardından bir tatlı kaşığı suya, bir mercimek tanesi kadar b3 vitamini (niacin), bir mercimek tanesi kadar c vitamini (l-ascorbic acid) ilave edip bunlar eriyince cildinizi bu suyla sileceksiniz. B3 vitamini kırışıklıklarda oldukça etkili bir vitamindir, ayrıca cilt lekeleri üzerinde de etkileri bilinir. C vitamini ise en kuvvetli antioksidan olarak cildinizi hem kırışmaya hem de yaşlanmaya karşı koruyacak, daha aydınlık ve parlak bir cildinizin olmasını sağlayacaktır. 

Bu bakımdan sonra cildinize hyaluronic acid süreceksiniz, bir iki mercimek tanesi kadar sürmeniz yeterlidir. ABD ve Avrupa'da bu ürünleri ucuz bulmanız mümkünken, işin içine Türk işi ticaret girince ürünler oldukça pahalı bir fiyata satılmaktadır, ancak türkiyede de son zamanlarda hyaluronic acid 20 ml 17 lira gibi rakamlara edinmek mümkündür. 
Hyaluronic acidden sonra kullandığınız nemlendiricinizi sürerek bakımı bitiriyorsunuz. Bu bakımı 15 gün düzenli yapan bir kadının cildindeki inanılmaz değişime hayret etmemesi mümkün değildir. 


Cilt Lekelerine Karşı Peeling


Cilt lekeleri melanazomlarde üretilen ve derinin rengini belirleyen melanin pigmentlerinin sayıca artmasıyla oluşan bir cilt kusurudur. çeşitli nedenleri oluşabilir, aniden çok koyu pigmentler görürseniz doktora gidin, ancak güneşlenme vb, durumlarla oluşan cilt lekeleriniz varsa cilt lekeleri için tca peeling yaptırabilir ve/veya evde kendiniz yapabilirsiniz, ancak ben bunlarla uğraşamam diyorsanız. size daha hafif bir peeling metodu sunacağız.

Cilt Lekelerine Karşı Peeling

malzemeler:

  • %10 glikolik asit
  • c vitamini 
  • b3 vitamini
  • çinko oksit
  • pirinç kepeği yağı
  • nar çekirdeği yağı 


30 ml pirinç kepeği yağı, 30 ml nar çekirdeği yağı ve 40 gram çinko oksiti iyice karıştıracaksınız. Hazırladığınız karışım dibe çökebilir kullanımda sürekli çalkalayarak kullanın. Şimdi akşam cildinize bu yağ ve çinko oksit karışımını sürün 5 dakika kadar bekleyin arkasından cildinizi su ve sabunla bir güzel yıkayın. Yıkama işleminden sonra bir çay bardağı damacana suyunun içerisine bir yemek kaşığı elma sirkesi ilave edip cildinizi iyice silin. Yaptığınız silme işlemi kuruduktan sonra ikinci aşamaya geçiyoruz.

%10 glikolik asit ile cildinizi özellikle lekeleri kısımları siliyorsunuz ve bir tatlı kaşığı suya, bir mercimek tanesi kadar b3 vitamini, bir mercimek tanesi kadar c vitamini ilave edip yaptığınız karışımı eritene kadar bir kulak çubuğu yardımıyla karıştırıyorsunuz. Sonrasında karışımı tüm cildimize uyguluyoruz, bakım tamamdır. 20 gün içinde sonuç vermeye başlayacak bu bakımda, c vitamini ve b3 vitamini cilt lekelerine karşı oldukça etkilidir, ayrıca nar çekirdeği yağı puinic acid içerir, pirinçte ise kojik asit vardır bunların lekelere ne etki verdiğini araştırıp görebilirsiniz. Çinko oksit cildi besleyici ve onarıcı bir mineraldir. 

Sivilcelere Karşı Peeling


Sivilceli cilt bakımında peeling yapmak hem ölü deriyi hem de ciltte sivilceye neden olan yağlı sebumu uzaklaştırmak için  önemlidir. Sivilcelere neden olan bakterilere karşı  "benzyl peroksit" ile birlikte salisilik asit bu konuda oldukça etkili maddeler.  Bundan kaynaklı bu peelingimizde kullanılan malzemeler arasında bulunmaktadır. 

malzemeler

  • 100 ml kolonya
  • 10 gr salisilik asit
  • 10 gr b3 vitamini
  • 10 ml biosulphure
  • 20 gr çinko oksit


Malzemelerden önce salisilik asiti kolonya içerisinde çalkalayarak eritin, ardına b3 vitamini ilave edin, iyice çalkaladıktan sonra biosulphure ve çinko oksiti ilave edeceksiniz. Hazırlayacağınız peeling ürününü 2 günde bir cildinize sürün 5 dakika bekletip yıkayın. toplam 5 uygulama yani 10 gün sonra sivilceden eser kalmadığını göreceksiniz. 


Yararlanınlan kaynaklar ;

3 yorum:

  1. Kırışıklıkla ilgili toniği deneyince sonuçlarını yazarım.
    Çok güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ürünleri nerden alacağız

    YanıtlaSil

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.