21 Ocak 2015 Çarşamba

Dövme Silmede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kişilerin hayatlarında geçmiş zamanda yaptırdıkları dövmeler kimi zaman istenmediğinden çeşitli silme işlemlerine başvurulabilir. Ağrılı ve acılı birçok temizleme ve silme yöntemlerinin dışında evde kolaylıkla uygulanabilen TCA yoğun derecede kimyasal içeren bir peeling olarak dövmelerinizi geçirmede son derece etkilidir. Lazer  seanslar sonrası net sonuç alamayanlar veya lazer ile dövme geçirmenin maliyetinden çekinenler için aşağıda dövmenizi nasıl sileceğiniz ve silerken nelere dikkat edeceğiniz hakkında bilgiler yer almaktadır.   

TCA ile dövme silmek nasıl gerçekleşmektedir ? TCA ile dövme silmek nasıl gerçekleşmektedir ? 


İçerik olarak asitten meydana gelen TCA triklosetik asit adı verilen 15, 20 ve 50'lik etki evreleri ile uygulanmak istenen dövmenin yoğunluğu ve kullanıldığı bölgeye göre işlem yapılabilir. Dövmeleri, TCA ile silmek basit ve etkilidir. Fakat unutmamanız gerekir ki dövmelerinizi silerken sürdüğünüz solüsyon asittir ve asit cildi yakan bir madde olarak dikkatli kullanılmalı aşağıda anlatılan talimatlara göre uygulanmalıdır.


Dövme Sildirme İşlemi Nasıl Olmaktadır ?


Yaptırdığınız dövmelerden herhangi bir nedenden dolayı kurtulmak istiyorsanız bunun için öncelikle, lazerle dövme sildirme, dermabrazyon, cerrahi operasyon ve kimyasal peeling yöntemleridir. Bunlar haricinde dövme silme kremleri falan anlatılır ancak çok gerçekci değildir. Biz bu yazımızda size tca ile dövme silmeyi işleyeceğiz. Bunun nedeni evde ucuz dövme sildirme için tca kullanabilmeniz.

TCA ile Dövme Sildirmenin Zararları


Deriye işlenmiş bir şeyi yok ederken cildiniz ile ilgili bir sıkıntı yaşama ihtimaliniz tıbbi olarak mümkündür. Elbette allerjik bünyelerde ve açık yaralarınız varsa tca kullanımı sakıncalı olabilir. bu yüzden tca kullancaksanız konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalısınız. Gerekli hassasiyeti gösterirseniz, örneğin asiti cildinizde 1,5 veya en fazla 2 dakikadan fazla tutmazsanız çok önemli bir zarar görmezsiniz.

TCA Dövmeyi Tek Seferde Silermi

Elbette hayır. Dövmenin silinebilmesi, ilk olarak cilt yapısının özellikleri, dövmenin yapıldığı boya cinsi ve dövmenin ne kadar derine işlemiş olduğuna bağlı olarak değişen zamanları almaktadır ve tek seferde gitmesi mümkün değildir. Yani tca aldım dövmemi hemen silerim diye beklemeyin minimum 6 ayda dövmenizi silebilirsiniz.

TCA Kimyasal Peeling Dövme Silme


Yaklaşık 50 yılı geçkin bir süredir Avrupada dermetolojik problemlerin giderilmesi maksadıyla kullanılıyor TCA kimyasal Peeling yöntemi. Özellikle son zamanlarda cilt bakımında da etkili bir uygulama olarak helen cazibesini koumaktadır. Asidik yapısı itibariyle cilt üzerindeki sorunlu deri bölgesinin citten atılmasını sağlayan kimyasal peeling yöntemlerinin dövme silme uygulamarında da kullanımı giderek artıyor.

Dövme Silmede TCA Nasıl Uygulanır

TCA bir asit türüdür ve uygulandığı üst tabakadaki deriyi yakması ve yanmaya bağlı kuruyan ölü derinin soyulmasını sağlayan bir asit solisyonu olarak kullanılır. TCA (trikloroasetik asit) peelingle özellikle, cilt lekeleri, gözenekler, faça izleri, jilet izleri, dikiş izleri hatta periodik kullanımlarda cilt kırışıklıkları bile giderilmektedir.

TCA-Kimyasal peeling uygulamarının sadece dövme, leke ve iz gibi oluşumların yok edilmesi tedavinde kullanıldığı yada kullanılması gerektiği unutulmamalıdır. Ciltte iyileşme sürecinde olan yaralara, kanamalı akne ve sivilce durumlarında ve alerjik ciltlere uygulanmamalıdır.



Kimyasal peeling ile dövme silme yöntemi kendine has prensipleri ve dikkat edilmesi gereken yöntemleri olan peeling uygulamalarıdır. Sonuçta uygulanan peelingin asidik içeriğe sahip olması uygulama  itinalı ve yukarıda bahsi geçen durumları göz önünde bulunduran bir dikkat gerektirmektedir.Yazımın sonuna gelirken dikkatli ve kurallarına bağlı olarak gerçekleştirilen yöntemeler olarak etkili peeling işlemleri olduğu unutulmamalı ve sonuç almak için sabırlı dikkatli olunmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.