9 Ocak 2015 Cuma

Nasır Tedavisi

Nasır eğer tedavi edilmezse insanların yaşam standarlarını oldukça kötü etkileyen hastalıklardan birisidir. Nasıra zamanında tedavi ile nasırın sizi etkilemesinin önüne geçebilirsiniz. Nasır tedavisi konusunda bir alıntı yaptım size iyi okumalar.

Nasır Sorununa Kesin Çözüm


Nasır Tedavisi
Nasır ciddi can yakan bir cilt problemidir. Nasırlardan kurtulmak mümkün bunun en kesin ve ekonomik çözümünü sizlere aktaracağım. Nasırlar esasen cildin savunmasıdır ve derimiz sürtünme yüzünden oluşan hasarlardan kendisini korunmak için kalınlaşır. Nasır genellikle ayaklarda ve ellerde görülür, basıncın en fazla olduğu bölgeler eller ve ayaklardır. Bir çok insanda ayakta görülen nasır oldukça can yakıcıdır. El nasırı kaba el işi yapanlarda daha sık görülür ama el nasırı olanlar bu durumu çözmeye çok uğraşmazlar, ancak ayak nasırı tedavi edilmezse yaşam kalitesini oldukça düşürür. Size bilinen en etkili nasır tedavisi yöntemini yazacağım.


Ayak Nasırları

Ayakta nasırları yumuşak yuvarlak çıkıntı şeklinde olur ve yere her basıldığında ciddi anlamda can yakar. Nasırın rengi beyaz olur ortalarında bir öz bulunur, bu öze nasır kökü de denilir. Nasırın yan bölgeleri ise sarımsı olur ve sürtünmeyle ciddi ağrı yapar.

Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır

Nasır tedavisinde bitkiler vb. yöntemler ve basit ilaçlar sorunu çözmez. Doktorların genelde özel bakımlarda nasırlar için uyguladıkları TCA (trikloroasetik asit) çözeltisini uygulayarak nasırlarınızdan kesin olarak kurtulabilirsiniz. TCA ile nasırlı bölgeleri yakarak nasırları geçirebilirsiniz.

Nasıra TCA Uygulanması

  • %40 TCA solüsyonu nasır olan bölgeye sürülür. Nasırlı bölgeye kat kat 3 sefer nasır solüsyonu sürülerek nasırlı bölgede toplam 3 dakika tca asitin beklenilmesi sağlanır. Üç dakikanın sonunda asit uygulanan bölge yıkanır. Sonrasında bölgeyi iyileştirecek bir merhem uygulanır. Merhemden önce terramycin ve batikon sürülür sonrasında bu merhem uygulanır.
  • Merhem için 1 tüp çinko oksitli pişik kremi, 1 tüp madecassol krem 10 ml e vitamini, 10 ml b5 vitamini karıştırılarak merhem hazırlanır ve bu merhem sabah akşam tca uygulanan bölgeye sürülür. 
  • TCA asit 21 günde yani 3 haftada bir uygulanır. Toplamda 4 uygulama sonunda nasır sorununuz kesin biçimde ortadan kalkar.
  • TCA solüsyonu doakimya.com sitesinden satın alabilirsiniz. %40 TCA 

Tırnaklarınızda özellikle ayak tırnaklarınızda meydana gelen tırnak mantarı sorunun çözümü  için aşağıdaki yazımıza bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.