21 Ocak 2015 Çarşamba

Geçici ve Kalıcı Dövme Sildirme

Geçici ve kalıcı dövmeler arasında büyük bir fark vardır. Bu herkesinde bildiği gibi bir cilt yüzeyine diğeri ise deri altına yapılmaktadır. Bu makalede geçici ve kalıcı dövmeler hakkında bilgiler verilerek daha sonra  bunları nasıl geçireceğinize dair çeşitli yöntemler sunulacaktır. İyi okumalar dileriz. 

Geçici ve Kalıcı Dövme

Geçici ve Kalıcı Dövme

Dövme sildirme uygulamaları, geçici yada kalıcı olsun yada olmasın dövmede kullanılan boyanın özellikleri ve derinin ne kadar derinine işlediğine bağlı olarak değişmektedir. Elbette tahmin edileceği üzere geçici dövmelerde kullanılan boyanın yoğunlunun az olması ve genellik Hint kınasının kullanılmasına bağlı olarak, silme işlemi daha çabuk olabilmektedir. Ancak geçici dövmelerde de uygulama esasında derinin alt katmanlarına işleyecek bir derinliğin kalıcı dövmeleri aratmayan silme sürelerine yayıldığı da bilinmektedir.Bu pek sık karşılaşılan bir durum olmasa da hem Hint kınası hemde geçici dövmelerde kullanılan pigment yoğunluğu, kalıcı dövmelere göre hada düşük yoğunluklu boyalar cildin rengine bağlı olarakta silinmesi noktasında zaman alabilmektedir.

Dövme Silme


Dövmenin nasıl bir tutku olduğu ancak dövme yaptıranların açıklayabileceği bir duygu. İnsanlık tarihi boyunca bir takım simgelerin gerek kişinin onu sürekli hatırlamak istemesi yada kişiliğine özgü bir figür olduğu düşüncesiyle hep tercih sebebi olmuştur.

Kadınlar için özel olmasını sağlayan ise seçilen simgelerin kategorisinde açıklanabilir. Erkeklerden farklı olarak daha içe dönük ve kişiliği yansıtan figürler özellikle son dönemlerde melek kanatları, yoğun çiçek seçenekleri olarak giderek artmaktadır.

Ancak bu durumdan belkide daha öneli olan şey ise dövme silme taleplerinin giderek artan bir biçimde yaşanması. Alkol vb. etkisinde yapılan yada yaptırılan dövmeler hem dövme yaptıran hemde dövme sanatçıları için sıkıntılı durumlara sebebiyet verebilmektedir.

Seçilen simgenin kısa zaman içinde önemini yitirmesi ve yarattığı çağrışımlardan kurtulmak adına girişilen aceleci çabalar , tıpkı dövmenin yapım aşamasında üzerine düşünülerek hareket edilmemesinden kaynaklı ciddi cilt problemlerine kapı aralayabilmektedir.

Özellikle kadınların çevresel baskılara erkeklerden daha fazla maruz kalmasının sonucunda dövmeden kurtulmak tam anlamıyla buhranlı süreçlere dönüşebilmekte ve bu yüzden cilt yapısının özellikler ve olası allerjik durumlar göz ardı edilerek daha sıkıntılı durumlara düşülebilmektedir.

Cilt yapılarının erkeklerden bariz farklılıklara sahip olması kadınları dövme silme tercihlerinde daha dikkatli olmaya zorlamaktadır.

Dövme Silmede Dikkat Etmesi Gerekenler

Dövme Silmede Dikkat Etmesi Gerekenler

Dövme silme tedavisinde, dövmenin kullanıldığı boya yapısı ve deriye ne kadar derinlikte işlediği gibi faktörler silme işleminin süresini belirlerken, Dövme silme işlenin sorunsuz gerçekleştirilebilmesi için hem dövme silme yönteminin seçiminde hemde uygulayacak kişilerin bir çok detaya dikkat etmesi gerekmektedir.

Son dönemlerde dövme silme taleplerinin giderek artmasına bağlı olarak gelişen teknolojilerle bu işin üstesinden gelinmeye çalışılıyor. Sürekli daha güçlü lazerlerden bahsediliyor ancak lazerle dövme sildirme gibi bir konuda dahi tam başarı sağlanamıyor. Üstelik oldukça yüksek ücretler ödüyor insanlar.

Dövme sahibi kişinin kendi başına dikkatli ve bir takım önlemler alarak , dövmenin derinliği ve cilt yapısına bağlı olarak değişen sürelerde de olsa dövmeden kurtulmasının mümkün olduğunu tamda burada bu nedenlerden kaynalkı belirtmek önemlidir.
Dövme Silme Yöntemleri

Son dönem gelişen Peeling uygulamaları ve klinik süreçler dahil olmak üzere bir kaç başlıkta dövme sildirme/silme işlemleri gerçekleştirilmektedir.

1-Lazer ışınlarının deriyi yakması ve dövmenin bulunduğu deri bölgesindeki dokunun kurutularak dökülmesini sağlayan lazer uygulamaları.

2-Dermabrazyon tekniği ile dövmenin bulunduğu doku yapısının aşındırılarak dövmenin silinmesi.

3-Dövme silici kremler ile, her ne kadar Kimyasal Peeling uygulaması adı verilsede içeriğinde asit bileşinin dışında kimyevi maddelerle jelleştştirilen krermlerle uygulandığından tam da Kimyasal Peelig uygulaması sayılmayan ama dövme silme işlemlerinde başvurulan bir yöntem olarak kullanılan Dövme silici krem uygulamaları.

4-Kimyasal Peeling uygulaması olarak bilinen TCA-Kimyasal Peeling tekniğiyle, saf asit içerilkli çözeltilerin kullanılarak dövmenin bulunduğu doku bölgesinde kimyasal yanık oluşturmak suretiyle, cildin yanmaya bağlı olarak katmanlar halinde soyulması ve dövmenin işlediği derinliğe kadar uygulanacak periyodik seasnlarala ince katmanlar halinde soyulmalarla dövmenin deriden atılmasını sağlayan yöntemler olarak dört ana başlıkta özetleyebiliriz.

Dövme silici kremlerinde içerinin asidik yapısından ziyade, deride hafif çaplı peeling etkisi yaratan maddelerin olması ve her cilt yapısına tesir edememesi neredeyse hiç bir işe yaramamaktadır.

Ancak son dönem cilt problemlerinin çözümü ve cilt bakım uygulamalarında öne çıkan kimyasal peeling yöntemleri, hem kişin kendi başına yapabileceği kadar basit hemde ekonomik olarak uygun koşullar sunması özellikle TCA kimyasal peeling yönteminin cazipliğini artırmaktadır.

Dövmenin bulunduğu böldeki deriyi, belirli zaman aralıklarıyla uygulkanan TCA asit peelingi ile katmanlar halinde soyarak zaman içinde dövmeden kurtulmaya olank sağlayan kimyasal peelin yöntemi, cilt yapısının özelliklerine göre derecelendirilen oranlarıyla kadınla açısından güvenilir bir dövme silme yöntemidir.



Yazımızın sonuna gelirken, dövme silme işlemlerinde yapılan araştırmalarda en etkili dövme silme yöntemi konusunda TCA peeling olduğu etkin sonuçlar verdiğini belirtmek gerekir.  TCA peeling, triklorasetik asit olup kısaca tca olarak telaffuz edilir. Güçlü bir asittir ve seyreltilerek kullanılması uygundur.

Kullanmadan önce nasıl uygulayacağınıza dair tüm kullanım bilgilerini okuduktan sonra doğru bir şekilde uygulamanız etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Tüm peelingler arasındaki en güçlü ve etkili peeling yöntemi tca olarak bilinmektedir. Bu peeling ürünüyle ilgili piyasada birçok marka ve ürün bulunmaktadır. İyi bir araştırma yaptıktan ve ihtiyacınızı karşılayan ürüne sahip olduktan sonra ve doğru bir uygulamayla kurtulmak istediğiniz dövmelerinize elveda diyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.