9 Ocak 2015 Cuma

Tırnak Mantarı Tedavisi

Tırnak mantarı oldukça yaygın yaşanan bit fungal rahatsızlıktır. Tedavisi çok zor olan bu mantar sorununa kimyasal peeling çözümü size biraz absürt gelebilir fakat peeling ile tırnağın mantarlı alanlarının kontrollü bir şekilde tamamen yok edilmesi ve ardından tırnağın tekrar yeniden daha sağlıklı bir şekilde çıkması sağlanabilir. Tırnak mantarı için peeling uygulamasını nasıl yapacağınız hakkında sizlere aşağıda bir alıntı sunulmuştur. İyi okumalar dileriz.

Tırnak Mantarı


Tırnak Mantarı Nedir

Tırnak mantarı tıpta "onikomikoz" olarak adlandırılan bir hastalıktır. Dermatofit denilen mantarın tırnak içine yerleşmesiyle açığa çıkan bir hastalıktır. Oldukça yaygın görülen bir tırnak hastalığı olan tırnak mantarı el ve ayak tırnaklarında görülmekle birlikte genellikle ayak tırnaklarında daha yaygındır. Bunun nedeni ise ayaklarımızdaki çoraplar, ayakkabılar mantarın üremesine daha iyi ortam hazırlarlar. Yazının sonunda size tırnak mantarının kesin çözümü anlatılıyor bu yüzden yazının bütününü dikkatle okuyunuz.


Tırnak Mantarı Nasıl Bulaşır

Tırnak mantarı tırnaklarda oluşan deformasyon, zedelenme, çok kısa kesim gibi nedenler yüzünden bulaşma olasılığı artan bir hastalıktır. Tırnak mantarı genellikle toplu bulunan alanlarda, yüzme havuzu, hamam, sauna, kuaför salonları, manikür-pedikür gibi işlemlerle iyi dezenfekte edilmeyen steril olmayan ortamlardaki yayılmayla bulaşır.

Tırnak Mantarı Belirtileri

Tırnaklarınızda mantar olduğunu anlamanız oldukça kolaydır. Tırnak mantarı çok bariz belirtileri olan bir hastalıktır. Özellikle tırnaklarda sarımsı yeşilimsi veya kahverengimsi bir görünüm oluşur, ilerleyen aşamalarda tırnaklarda pul pul kalkma ve ayakta koku oluşumu yapar. Tırnak mantarının ileri aşamasında tırnaklarda şişme ve acı görülmektedir.

Tırnak Mantarı İlaçları

Tırnak mantarı tedavisi için genellikle ağızdan alınan antifungal (anti mantarik) haplar veya tırnağa sürülen antifungal ilaçlar kullanılır. Bu ilaçların etken maddeleri nistatin, pimarisin (natamisin), griseofulvin, imidazol, triazol, ketokonazol, tiokonazol, flukonazol, itrakanazol, naftitingibi etken maddeler içeren oldukça fazla sayıda ilaç kullanılır.

Tırnak Mantarı Tedavisi 

İlaç harici olarak lazer ile mantarlar tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca kimyasal peeling işleminde kullanılan asitlerle mantarlı bölgenin yakılarak hem mantarın kurutulması hem de cildin yenilenmesi sağlanır.
TCA %40 solüsyonu tırnak mantarı olan bölgeye kulak çubuğu yardımıyla 3-4 sefer üst üste sürün, 3-4 dakika sonra bölgeyi bol suyla yıkayın. TCA solüsyonun %40 olması önemli daha az veya fazla oranlarda kullanmayın.TCA tırnakmantarını öldürüp bölgede soyuma sağlayacaktır. Daha sonra sabah akşam kullanılmak üzere hazırlayacağınız bir merhemi işlem uyguladığınız bölgeye sürmeniz gerekiyor. TCA solüsyonu 15 günde bir yapmanız gerekiyor. Tca her gün uygulanmaz. TCA sonrası merhem için 1 kutu %40 çinko oksit içeren pişik kremi, 1 kutu madecassol krem ( bu kremleri eczaneden alabilirsiniz) , 10 ml saf e vitamini, 10 ml saf b5 vitamini, 20 ml saf laktik asit. Bütün maddeleri bir kutuda iyice karıştırın ve tca solüsyon uyguladığınız bölgeye sabah akşam sürün.

Tırnak Mantarı Kesin Çözüm


Tırnak Mantarı Kesin Çözüm
Yazdığım uygulama ile tırnak mantarından ellerde 2 ayda, ayaklarda ise 4 ay sonra tırnak mantarından kesin kurtulursunuz. Peki bu nasıl olacak. TCA solüsyon genital siğiller gibi inatçı siğilleri bile öldüren bir asit, ayrıca cilt yenileme özelliği var, sivilcer izleri, ameliyat izleri, nasır, cilt lekesi gibi durumlar için insanların yüzleri dahil uygulanan bu asit tırnak mantarı olan bölgeyi zamanla soyacak ve uygulama enasında bölgedeki mantarı öldürecek.
Çinko oksit cilt besleyici güçlendirici bir madde, aynı zamanda anti fungal ve anti bakteriyel bir madde. Bölgedeki soyulmayı hızlandırırken tırnak oluşumu hızlandırıp mantarların üremesine engel olacak. madecassol bölgede hızlı iyileşme yapacaktır, e vitamini ve b5 vitamini de tırnağın beslenmesini ve hızlı iyileşmesini sağlayan maddelerdir. Laktik asit ise ciddi bir antifungal maddedir. Hazırlayacağınız bu merhemi TCA uyguladıktan sonra sabah akşam sürmeniz durumunda 3-4 ay içerisinde ayak tırnaklarınızda mantardan eser kalmaz ve tırnaklarınızı yenilemiş olursunuz.
TCA tırnak mantarını öldürdükten sonra hazırladığınız merhem mantarın yeniden üremesini engelleyecek ve ikinci seans tca uygulamasında (TCA yı tırnak mantarları için 15 günde bir uygulayın) tırnaklarınızı daha arındıracak ve sürecin sonunda yenilenmiş ve mantarsız tırnaklara kavuşmanızı sağlayacaktır. TCA'yı doa kimya sitesinden satın alabilirsiniz. %40 TCA





Ayağınız meydana gelen ve farklı bir problem türü olarak can sıkan ve acı veren nasırları nasıl tedavi edeceğinizi öğrenmek için aşağıdaki linkimize tıklamanız yeterlidir. 

2 yorum:

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.